onthulling social sofa

0
2585

Wat een drukte op 14 juli in de speeltuin. Dat gebeurt wel vaker, maar dit keer was toch uitzonderlijk: veel ‘oudere’ mensen. Reden is dat deze avond de social sofa op het Wolfertsplein wordt onthuld. Maar omdat er nog een paar voorwerpen over waren, zijn die in de speeltuin geplaatst. En die worden eerst onthuld.

In de speeltuin zelf is een bal geplaatst, waarop de vier sporten van het dorp uitgebeeld zijn. De voetbal, tennis, volleybal en basketbal. Die laatste sport wordt niet in verenigingsverband gespeeld, maar in de speeltuin is wel een basket, vandaar.

Vervolgens is bij de tweede ingang een speel-ei onthuld: gewoon gezellig met een zonnetje omdat die hier altijd schijnt en twee groetende kinderen: Hoi en Hey. Op de grondplaat is de naam van de speeltuin nog een keer vermeld: de Mallemolen.

 

Daarna gaat het gezelschap naar het Wolfertsplein, waar de social sofa wordt onthuld. Door mozaïek-leider Johan Verstrate wordt na de onthulling een toelichting gegeven op alles wat er te zien is. Het zitvlak heeft de 3 kenmerkende gebouwen: de kerk, de Griffioen en de molen. Daaronder zijn de landerijen in de omgeving verbeeld. De achterkant symboliseert het Veerse Meer met duidelijk herkenbaar het Veerhuis.

 

Aan de zijkanten zijn het wapen met de griffioen en het jaartal zichtbaar, aan de andere kant is een regenboogvlag gemaakt met daardoor heen ‘samen sterk’ want iedereen is gelijk.

Tot slot staat op de leuning een kiekendief afgebeeld, een vogel die hier vaak te zien is en ook het Kiekendiefpad is langs het dorp gesitueerd.

Nadat alle vrijwilligers die de ontwerpen hebben gemaakt of geholpen hebben met mozaïeken op de gevoelige digitale plaat zijn vastgelegd, wordt in de dorpshuis nog  nagepraat. Daar krijgen Johan Verstrate als leider en Huibert Janse als degene die onderdak heeft verleend voor het mozaïken, een presentje. Voor Sjaan Huissoon, die het project heeft getrokken vanuit de dorpsvereniging is er een mini-social sofa.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.