Feestelijke opening Jeu de Boulesbaan

0
2040

Jeu de Boulesbaan feestelijk in gebruik genomen

Nieuws van de werkgroep Sport en Bewegen in samenwerking met de Vereniging “Gemeenschap Wolfaartsdijk”

Na anderhalf jaar van plannen maken, gesprekken voeren, draagvlak creëren en financiële middelen vinden, werd in september 2017 na een openbare aanbestedingsprocedure de Jeu de Boulesbaan door een lokale ondernemer aangelegd op de Ring in Oud-Sabbinge.

Op zaterdag 23 september 2017 (Burendag) werd de Jeu de Boulesbaan feestelijk in gebruik genomen. De werkgroep Pétanque Oud-Sabbinge bestaande uit Koos Kloet, Josien Dijksterhuis en Jakoba Kleinepier had er met medewerking van het bestuur van buurtvereniging ’t Ouweland een gezellig feestje van gemaakt. En wat troffen zij het met het weer. Genodigden en inwoners van Oud-Sabbinge kwamen op deze mooie nazomermiddag zo tussen half vier en vier uur bijeen op de Ring. Onder het genot van een drankje en een hapje wachtten zij op de ingebruikname van de Jeu de Boulesbaan. Om 16.00 uur was het zover. Jakoba opende het officiële gedeelte met een toespraak. Zij vertelde dat ze blij was met de grote opkomst, over de totstandkoming van de baan en bedankte iedereen die hieraan zijn of haar steentje heeft bijgedragen. Een langgekoesterde wens van mevrouw Franken ging dan nu echt in vervulling en na de toespraak was de eer aan haar om de Jeu de Boulesbaan officieel te openen. Zij deed dit door het weghalen van een doek waarna een fraai bord met de spelregels tevoorschijn kwam. Dit bord is mede mogelijk gemaakt door buurtvereniging ’t Ouweland.

Na het applaus werd er door de heer Ruud Pompe, voormalig voorzitter van de Jeu de Boulesvereniging uit Bergen op Zoom een clinic Pétanque gegeven. Vol bewondering heb ik zijn uitleg gadegeslagen want zomaar met een bal gooien is er echt niet bij. Daar zijn speciale technieken voor. In ieder geval heb ik gezien dat er in Oud-Sabbinge talentvolle spelers wonen. Dat wordt nog wat! Het was een gezellige en leerzame middag.

Dat de Jeu de Boulesbaan in Oud-Sabbinge is gerealiseerd wil niet zeggen dat deze alleen voor de inwoners van Oud-Sabbinge is. Integendeel ook enthousiaste inwoners uit Wolphaartsdijk en het buitengebied zijn van harte welkom om te komen Jeu de Boulen.

Naast een ongedwongen spelletje Jeu de Boules wil de werkgroep Pétanque ook graag een soort van competitie opzetten waaraan iedereen kan deelnemen. Dit op bijvoorbeeld een vaste avond in de week zonder al te veel verplichtingen. Voor de competitie kun je, je opgeven bij Jakoba Kleinepier via e-mailadres: Kleinepier1@zeelandnet.nl of telefoonnummer: 0113-581403. Het zou mooi zijn als er competitie gespeeld kan worden tussen ’t Durp en ’t Ouweland.

Ook is er een app-groep. Deze app-groep heet Pétanque Oud-Sabbinge en is bedoeld om gezamenlijk te kunnen spelen. Heb je geen zin om alleen te Jeu de Boulen, dan kun je via een appje vrij snel aan de weet komen wie er ook zin heeft om te spelen. Gezamenlijk is altijd leuker dan alleen. De app-groep wordt beheerd door Paul Schlüter. Wil je graag toegevoegd worden aan de app-groep Pétanque Oud-Sabbinge dan stuur je een appje naar telefoonnummer: 06-53338167.

Als werkgroep en dorpsvereniging hebben wij de samenwerking met Jakoba, Koos en Josien als heel prettig ervaren en met het resultaat zijn wij erg blij. De Jeu de Boulesbaan baan mag er wezen en hiervoor bedanken wij Gerben de Witte van De Witte tuinwerkzaamheden en Hubert Janse van Landbouwbedrijf Westerland. Overigens hebben zij niet alleen de Jeu de Boulesbaan aangelegd maar ook belangeloos de definitieve plaats voor de Social Sofa gerealiseerd. Verder bedanken wij de ambtenaren Tom Kapoen en Maaike Ottenhof voor hun steun gedurende het hele proces en alle anderen die op welke wijze dan ook hun steentje hebben bijgedragen. Wij kunnen weer een wens uit het Dorpsplan wegstrepen.

Hans van der Kraan, Sylvia Katsman, Mirjam Verhulst
Sjaan Huissoon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.