Vervolgstappen inloopbijeenkomsten afvalinzamelingssysteem Diftar

0
681

De gemeente Goes heeft in februari en maart elf inloopbijeenkomsten over de invoering van Diftar, het nieuwe afvalinzamelingssysteem dat op 1 januari 2019 van start gaat georganiseerd.

Tijdens de inloopbijeenkomsten konden bewoners vragen stellen over het systeem, het proces en wat de invoering voor hen betekent. Daarnaast was er gelegenheid om mee te denken over de locaties voor het plaatsen van extra ondergrondse voorzieningen voor PD- (plastic en drankenkartons) afval in hun eigen dorp of wijk. Vooruitlopend op de invoering van Diftar plaatsen wij namelijk 20 extra ondergrondse containers voor PD-afval in de hele gemeente. Aan de hand van kaartmateriaal konden inwoners hun voorkeurslocatie markeren en daar gedetailleerd op in gaan. De bijeenkomsten hebben ons veel interessante gesprekken en waardevolle input opgeleverd.

Wat zijn de vervolgstappen?
We gaan in april met de suggesties van de inwoners aan de slag. De aangegeven locaties voor de extra ondergrondse voorzieningen worden getoetst op haalbaarheid; kabels en leidingen, grondonderzoek, toegang vuilnisauto, gebruik minder validen, aanwezigheid bomen etc. Voordat we een definitieve plek bepalen, bespreken we in mei de beoogde locaties per dorp en wijk met de dorps- en wijkverenigingen. Hierna worden alle inwoners geïnformeerd over de uiteindelijke plek en hopen wij vervolgens met de werkzaamheden te kunnen starten.

Wat is Diftar ook alweer?
Diftar is een manier van inzamelen waarbij inwoners een basistarief betalen en daarnaast gaan betalen voor het aantal keer dat zij het restafval aanbieden. Bij Diftar betaal je dus alleen voor datgeen dat je daadwerkelijk vervuild. Door goed te scheiden draag je bij aan een duurzame omgeving én betaal je minder. Per 1 juli gaan we alvast ‘proefdraaien’ met het inzamelingssysteem en vanaf 1 januari 2019 wordt het betalingssysteem definitief ingevoerd.

Voor meer informatie over Diftar zie www.goes.nl/afval

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.