Oud Wolfersdiekers met de duofiets op pad.

0
303

Ik zag hem weer gaan, de duofiets van Wolphaartsdijk!

Meteen dacht ik aan Roger en Mary en dat ik nog een stukje voor de Schalm zou schrijven…..
In juli 2018 waren ze te gast in Wolphaartsdijk. Ze kwamen aan met de trein. Ik had beloofd ze op te halen. Hoewel ik geen beschrijving of beeld had was het meteen duidelijk op wie ik stond te wachten, “Typical American”.
Ze vertelden dat ze naar de roots van Mary kwamen, om te zien waar haar voorouders geleefd hebben.
Het was warm, erg warm. Het plan was om Wolphaartsdijk te voet te ontdekken. Dat leek me geen goed plan en bood aan dat ze één van onze auto’s konden gebruiken.
O nee, dat was echt geen optie. Veel te eng. Fietsen had Mary ook al 40 jaar niet gedaan. Dat zag ze ook niet zitten. Met veel humor maakten ze duidelijk dat ze toch maar het liefste gingen lopen.

De zomermarkt en de muziek van Mark maakte dat Mary en Roger zich gelijk helemaal thuis voelden. Ze genoten.
Dat lopen zag ik toch niet zo zitten met de temperaturen van de dag. Op de stamtafel in Herberg de Griffioen lag nog de folder van de duofiets. De oplossing!
Piet de Wild moest wel even nadenken want toeristen zijn natuurlijk niet de doelgroep voor de fiets. Hij streek over zijn hart want de fiets mag meer gezien worden in het dorp.

Onze gasten hebben genoten! Ze hebben alles gezien wat ze wilden. Dat was te voet nooit gelukt, dat begrepen ze achteraf zelf ook. Het was wat lastig de Griffioen terug te vinden want toen ze vertrokken was de Zomermarkt bezig, bij terugkomst was het plein leeg en door het groene torentje dachten ze dat het gebouw een moskee was. Ze lachten zelf het hardste om hun vergissing.
Roger en Mary waren erg dankbaar dat ze als toerist ook gebruik mochten maken van deze dorpsfaciliteit. De fiets vonden ze een geweldig, ze konden gezellig naast elkaar zitten zodat ze konden praten over wat ze zagen, het vergroot de actieradius en nog elektrisch ook! De fooi voor het onderhoud hadden er graag voor over.

Namens Roger en Mary,
Marjan Geijs

De duofiets staat in de centrale hal van de Meulenweie en is te gebruiken door dorpsbewoners. Beheerder van de fiets is Piet de Wild via telefoonnummer 06-54785784 kunt u een afspraak maken voor instructies als u de duofiets voor de eerste keer wilt gebruiken.

Met dank voor deze bijdrage aan Marjan Geijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.