Gemeente haalt ‘grote plannen’ uit schets voor recreatiegebied Wolphaartsdijk

0
2266

WOLPHAARTSDIJK – De plannen voor buitendijks gelegen vakantiehuisjes en appartementen aan het Veerse Meer worden uit de toekomstschets voor het recreatiegebied bij Wolphaartsdijk gehaald. Daarmee zijn ze volgens wethouder Loes Meeuwisse zeker niet van de baan. Ze lopen wellicht niet eens vertraging op.

De genoemde toekomstschets deed eerder dit jaar stof opwaaien. In het gemeentelijke document staat beschreven hoe het recreatiegebied bij Wolphaartsdijk er in de toekomst uit zou moeten zien. Maar er werden ook al drie grote en vrij concrete plannen in genoemd. Die bleken tijdens een roerige informatieavond in dorpshuis De Griffioen bij een deel van de dorpsbewoners op verzet te stuiten.

Restaurant

Met name op het plan voor een camperpark op de parkeerplaats van recreatiegebied De Schelphoek kwam veel kritiek. De ondernemer besloot het plan daarom in te trekken. De plannen voor buitendijks gelegen vakantiehuisjes in de Zuidvlietpolder en appartementen met onder meer een zwembad en restaurant bij De Zuidschor bleven wél in de schets staan. De genoemde appartementen stuiten ook op verzet van twee verenigingen die omliggende jachthavens exploiteren. De gemeenteraad besloot in juni nog geen besluit over de toekomstschets te nemen, omdat er nog te veel vragen waren.

Volgens wethouder Loes Meeuwisse heeft het college daarop besloten nog eens met alle belanghebbenden uit het gebied in gesprek te gaan. ,,Samen zijn we onlangs tot de conclusie gekomen dat het toch beter is om de initiatieven van de ondernemers te scheiden van de toekomstschets.’’ De plannen voor de vakantiehuisjes en appartementen staan daar straks dus niet meer in. 

Provincie

Volgens Meeuwisse hoeft dat niet voor vertraging van deze initiatieven te leiden. ,,De ondernemers hadden sowieso moeten wachten op de brede visie voor het Veerse Meer die de provincie, het waterschap en de vier omliggende gemeenten gaan opstellen’’, zegt ze. Die visie moet er over ruim een jaar liggen. Goes gaat volgens Meeuwisse pleiten dat Wolphaartsdijk in dit document wordt aangewezen als een gebied waar nog ontwikkelingen mogen plaatsvinden. De eigen gemeentelijke schets voor Wolphaartsdijk – nu dus zonder de twee grote plannen – wil Goes gelijktijdig ontwikkelen met de brede visie voor het Veerse Meer. ,,Als beide visies er straks liggen, weten de twee ondernemers wat de kaders zijn waarbinnen ze hun plannen verder kunnen uitwerken’’, aldus de wethouder.

Bron: Website PZC 29.08.2019

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.