Enquête beweegtuin in Wolphaartsdijk

0
26

September 2019

Geachte inwoners van Wolphaartsdijk en Oud-Sabbinge,

In het dorpsplan Wolphaartsdijk en Oud-Sabbinge 2.0 (2015-2025) staat het actiepunt: realiseren beweegtuin.

In een beweegtuin staan toestellen waar verschillende oefeningen op kunnen worden gedaan, gericht op spierkracht, balans, coördinatie en flexibiliteit.

Bewegen is goed voor iedereen. Zeker op latere leeftijd zorgt bewegen voor een betere mentale gezondheid. Het is aangetoond dat regelmatig bewegen effect heeft op geheugen, concentratie en herkenning. Daarnaast vergroot bewegen de fysieke gesteldheid wat de kans op vallen verkleint en dagelijkse taken eenvoudig maakt.

In het rapport informerend en signalerend Huisbezoek 75+ waar in het vierde kwartaal van 2018 maar liefst 90 senioren aan hebben meegewerkt wordt voldoende bewegen als aandachtspunt genoemd. Voor ons nog meer reden om met het actiepunt beweegtuin aan de slag te gaan.

Na informatie te hebben ingewonnen blijkt dat de realisatie van een beweegtuin geen goedkope aangelegenheid is. Daar is behoorlijk wat geld mee gemoeid.

Het bestuur heeft daarom besloten om eerst een behoefte onderzoek te doen want een beweegtuin realiseren terwijl niemand er gebruik van maakt is zonde van het geld, de tijd en energie die in dit project gestoken wordt.

Om de behoefte te peilen hebben wij een aantal vragen geformuleerd. Hiervoor vindt u een formulier als bijlage bij de Schalm van november 2019. Wij zouden het heel fijn vinden als u de moeite wilt nemen om deze vragen te beantwoorden en het formulier voor 20 december 2019 in de brievenbus te deponeren bij een van de daarop genoemde adressen.

Alvast hartelijk dank.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van Vereniging ‘Gemeenschap Wolfaartsdijk’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.