Grondtransport van Wolphaartsdijk naar Goes

0
550

Onderstaand de brief van de gemeente Goes betreffende Grondtransport van de Wolphaartsdijk (Veerse Kreek) naar Goes:

Nieuws van de gemeente Goes

Grondtransport van Wolphaartsdijk naar Goes

Geachte inwoners van Wolphaartsdijk en Oud-Sabbinge,

Vanaf de derde week in januari zult u merken dat er meer vrachtwagens voorbij rijden dan u gewend bent. Met deze brief informeren wij u over de oorzaak hiervan.

Namelijk: het transporteren van grond van de Aardebolleweg in Wolphaartsdijk naar de Repelweg in Goes.

Goes bereidt zich voor op de ontwikkeling van een nieuw bedrijvenpark ten westen van Goes in de hoek van de A58 en de Deltaweg. Het duurt nog even voordat hier gebouwd zal worden. Er worden nog bestemmingsplanprocedures gevolgd en ook moet de locatie opgehoogd worden om het terrein bouwrijp te kunnen maken.

Verplaatsing van grond:

Hiervoor is veel grond nodig. We gebruiken schone grond die op andere plekken over is. Bij het bouwrijp maken van vakantiepark Veerse Kreek komt circa 40.000 m3 schone grond beschikbaar die goed gebruikt kan worden voor Bedrijvenpark Deltaweg. Het verplaatsen van deze grond gebeurt met vrachtwagens.

Route:

Deze grond wordt door bouwbedrijf Dura Vermeer tussen half januari en juli 2020 met vrachtwagens vervoerd via de route:

•          Aardebolleweg

•          Kwistenburg

•          Langeweg,

•          N256,

•          A256

•          Anthony Fokkerstraat (Goes)

•          Repelweg (Goes)

Veiligheid:

Bij de dijk Kwistenburg zijn twee passeerplekken gemaakt zodat de vrachtwagens en het overige verkeer elkaar veilig kunnen passeren waar de weg anders te smal zou zijn.

Aan het begin van de Repelweg wordt de veiligheid van voetgangers en fietsers gewaarborgd door verkeersregelaars bij het kruispunt Verbartelweg, Anthony Fokkerstraat, Repelweg.

Wanneer:

De eerste reeks transporten vindt plaats vanaf de derde week in januari t/m juli op werkdagen tussen 07.00 en 17.00 uur. Hoe vaak de vrachtwagens voorbij rijden kan wisselen van enkele keren per dag tot maximaal veertig keer.

Vragen of meer weten:

Bij klachten of vragen over de transporten kunt u contact opnemen met Wilma Laseroms van Dura Vermeer via 06 – 10894342. Mensen die geïnteresseerd zijn in de voortgang van de ontwikkeling van het vakantiepark kunnen de speciale app downloaden uit de playstore: duravermeerbouwapp. 

Heeft u vagen over het gronddepot voor bedrijvenpark Deltaweg aan de Repelweg, dan kunt u contact opnemen met John Dorreman van gemeente Goes via (0113) 249 760 of j.dorreman@goes.nl.

We hopen dat we u hiermee voor dit moment voldoende hebben geïnformeerd.

Hoogachtend,

Burgemeesters en Wethouders van Goes,

namens hen,

T. de Jonge

hoofd afdeling Openbare Ruimte

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.