Autodelen Wolphaartsdijk een flinke stap dichterbij

0
320

Beste mensen,

Het is weer even geleden dat we jullie gevraagd hebben je belangstelling voor het gebruik van de deelauto Wolphaartsdijk door te geven. We hebben in de tussentijd niet stilgezeten en we hebben dan ook goed nieuws: De laatste stappen worden nu gezet om de deelauto’s in Wolphaartsdijk mogelijk te maken.

Afgelopen maanden zijn bedrijven en instellingen uit Wolphaartsdijk geïnformeerd en  is de interesse voor afname van kilometers geïnventariseerd onder inwoners en bedrijven. Mede op basis daarvan hebben we Auto Vermeulen uit Goes bereid gevonden om 2 elektrische auto’s beschikbaar te stellen. Met gemeente Goes zijn vervolgens de parkeervoorziening en het aanleggen van de laadpalen besproken. Kortom, het is bijna rond.

De laatste stap die nu gezet wordt, is het rondkrijgen van de begroting. We werken bij alle onderdelen samen met Stichting Duurzame Mobiliteit Zeeland en Auto Vermeulen.

We verwachten tegen de zomervakantie of mogelijk iets eerder te kunnen starten met de deelauto’s. Een en ander is afhankelijk van de exacte beschikbaarheid van de deelauto’s en de vergunning voor en aanleg van de laadvoorziening.

Tot die hebben we het nodige nog te organiseren om van start te kunnen gaan, o.a. het trainen van de gebruikers en het vinden van een local hero die kan ondersteunen bij het gebruik en het onderhoud van de auto’s.

Training & proefritten

Eenieder die van de deelauto gebruik wil maken, gaan we uitnodigen voor een informatiemoment en een proefrit. Zo word je vooraf goed geïnformeerd en raak je vertrouwd met de elektrische auto. Auto Vermeulen stelt de Kia Soul en/of de Kia Niro beschikbaar. Voor een ‘look & feel’ van de auto’s, zie:

https://www.autovermeulen.nl/kia/voorraad/?soort%5B%5D=nieuw&merk%5B%5D=Kia&search=&search=

Meer informatie over de proefritten volgt zodra we zeker weten dat de auto’s geplaatst worden.

Local Hero – ondersteuning bij gebruik van de auto’s

We zoeken nog iemand die het leuk vindt om te helpen bij het gebruik van de auto’s.

We schatten in dat dit ongeveer 2 uur per maand kost. Als tegenprestatie ontvang je maandelijks een nader af te spreken rijtegoed voor de deelauto. Er is een helpdesk  24/7 beschikbaar voor alle vragen van gebruikers, dus die rol hoef je niet te vervullen. Denk hierbij wel o.a. aan het controleren van de auto’s als er schade is gemeld, het aanspreekpunt zijn voor Auto Vermeulen en af en toe een gebruiker op weg helpen.

Lijkt dit je wat? Laat het ons dan weten!

En verder?

Hoe mooi is het als de deelauto’s straks rijden en dan ook optimaal gebruikt worden?

Dat kan door het gewoon te gaan doen en zelf te ervaren hoe het is om in een nieuwe auto te rijden en alleen te betalen voor gebruik. Door ervaringen met elkaar te delen kunnen we de dienst verder verbeteren. We willen nu graag een pilot starten voor twee jaar en met voldoende belangstelling in die periode, kunnen we het ook financieel rendabel maken zodat dit initiatief een lange adem krijgt.

Zeg het voort…

Je kunt nu al een handje helpen door in je eigen kring, je dorpsgenoten, vrienden en kennissen te informeren over de (komst van de) deelauto’s in Wolphaartsdijk en geïnteresseerden te wijzen op ons e-mail adres: deelauto.wolphaartsdijk@gmail.com en de nieuwsberichten van de dorpsvereniging in de gaten te houden.

Mocht je naar aanleiding van deze mail vragen hebben, stel ze gerust!!

Binnenkort volgt een update van de ontwikkelingen.

Met vriendelijke groet,

Hannah en Sander
Namens de dorpsvereniging.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.