Deelauto Wolphaartsdijk nu al tijdelijk beschikbaar.

0
163

Beste inwoners van Wolphaartsdijk en Oud-Sabbinge,

Na onze update hebben we meer goed nieuws!

Een deelauto is nu tijdelijk al beschikbaar t/m zondag 10 mei!

Vanwege de maatregelen tegen corona, staan deelauto’s van het E-mobility Park in Vlissingen ongebruikt aan de kant. Dat is zonde, dachten we. Stichting Duurzame Mobiliteit Zeeland stelt daarom een van deze auto’s tijdelijk beschikbaar voor Wolphaartsdijk. Het is een zwarte Nissan Leaf – met op de zijkant het logo van het E-Mobility Park. Deze staat op de parkeerplaats van Oostkerkestraat nr 13. Dat is schuin aan overzijde van de Griffioen.

Kortom, een mooie gelegenheid voor eenieder om de deelauto uit te proberen. Zo kun je een beetje wennen aan het reserveren en het gebruik. En de eerste proefrit (max. 1 uur) is gratis! Hieronder leggen we uit wat er voor nodig is om te kunnen rijden en waarmee je rekening moet houden.

Voordat je kunt rijden

Allereerst zul je je via de website van GoodMoovs moeten aanmelden als rijder. Hoe dat gaat, kun je lezen in de bijlage ‘in 5 stappen op weg’ . Daarin staat ook wie je kan benaderen als je vragen hebt, of als je ergens tegen aan loopt. Als registreren en koppelen aan je rijbewijs gelukt is en je hebt de app van GoodMoovs op je telefoon, dan kun je de auto reserveren. Voordat je je rit gaat inplannen, willen we je vragen om een van onze lokale contactpersonen te benaderen. Zij helpen je graag met uitleg over het praktisch gebruik en enkele aandachtspunten. Hun contactgegevens vind je in de bijlage. Daarnaast hebben we als bijlagen toegevoegd: een instructiekaart voor de auto en een instructiekaart voor het laden onderweg. Deze instructiekaarten liggen uiteraard ook in de auto.

Waarmee moet je rekening houden?
•             Als je wilt rijden, is aan te raden uiterlijk een dag van te voren alle praktische zaken te regelen; het verwerken van je informatie door GoodMoovs kan enkele uren duren;
•             De deelauto is een automaat. Voor de schakelaars onder ons: linkerbeen hoef je niet te gebruiken ;))
•             Je eerste rit is gratis (max 1 uur?); de tarieven voor een volgende rit vind je op website van het E-Mobility Park
•             Er is geen leeftijdsbeperking. Iedereen met een rijbewijs die zich heeft aangemeld mag rijden;
•             Je mag alleen zelf rijden, het is niet toegestaan om iemand anders te laten rijden onder jouw account (anders ben je niet verzekerd…)
•             De auto is all risk verzekerd, ook de inzittenden; wel is er een eigen risico van € 300,- in geval van schade
•             Hou er rekening mee dat je ca 5-10 min nodig hebt voordat je kunt rijden om: de kabel te ontkoppelen, de auto te checken op eventuele schade, de stoel en spiegels in te stellen, de rit te activeren en eventueel je bestemming in te voeren.

Voorzorgsmaatregelen ivm corona-virus

Om de deelauto te  kunnen gebruiken in deze periode, zijn enkele aanvullende afspraken nodig. Graag vooraf even contact opnemen met Marjo of Paul. Zij kunnen je daar meer over vertellen:
•             er zit tenminste 2 uur pauze na het gebruik van de deelauto
•             voordat je gaat rijden en na afloop van je rit, maak je met een doekje enkele contactoppervlakken schoon en ontsmet je je handen
•             houdt je verder aan de afspraken zoals die door de regering zijn afgekondigd!

Heb je na bovenstaande nog vragen? Laat het ons weten? We wensen jullie alvast heel veel succes en plezier met je eerste proefrit.

We zijn heel benieuwd naar jullie ervaringen. Deel die gerust met ons via Facebook of via de e-mail. Zo werken we samen aan een succesvolle kennismaking met de deelauto!

Met vriendelijke groet,

Sander en Hannah
namens de dorpsvereniging

en Nienke Dekkers-Bijlsma
namens de Stichting Duurzame Mobiliteit Zeeland

Nadere instructies op deze website onder het kopje
Over Wolphaartsdijk / deelauto

klik hier voor meer informatie over de deelauto(s) in Wolphaartsdijk

Je vindt daar de volgende instructies:

*Deelauto – In 5 stappen op weg
*Instructiekaart Nissan SZ-619-F
*Instructiekaart Laden Onderweg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.