Welkom in de buurt !

0
42

Project Welkom in de Buurt Wolphaartsdijk/Oud-Sabbinge gaat van start

Eind 2018 werden de dorpen Wolphaartsdijk en Oud-Sabbinge benaderd door SMWO met de vraag of er inwoners of partijen waren die er wat voor voelden om nieuwe inwoners te verrassen met een welkomstpakket. De dorpsvereniging reageerde enthousiast en stemde in met dit leuke project.

Er werd een plan van aanpak gemaakt met als streefdatum 1 januari 2020 voor de uitreiking van de eerste welkomsttas.

Verenigingen, comités, ondernemers en maatschappelijke organisaties werden opgeroepen informatie aan te leveren. Dit leverde een informatief pakket op. Om alle informatie netjes aan te kunnen bieden werd gekozen voor een Fairtrade tas met een beeldmerk van Korenmolen de Hoop, Nicolauskerk en Griffioen omarmd door de historische Ring op Oud-Sabbinge, ontworpen door Sandra Steutel van VOICI Vormgeving die haar bedrijf in Oud-Sabbinge heeft. De gemeente Goes zorgde via de Buurtbonus voor financiële ondersteuning.

Helaas werd door omstandigheden 1 januari 2020 niet gehaald en kwam ook nog eens corona roet in het eten gooien. Begin september heeft de dorpsvereniging het project weer opgepakt. Helaas bleek dat sommige informatie verouderd was. Nu alle informatie weer up to date is, kunnen de tasjes aan de nieuwe inwoners worden uitgereikt.

Het was de bedoeling een feestelijk tintje te geven aan de uitreiking van het eerste tasje maar helaas ook nu gooit corona roet in het eten.

Zodra bekend is waar nieuwe inwoners komen wonen, zal de dorpsvereniging met inachtneming van de coronamaatregelen een welkomsttasje aan gaan bieden. Daarnaast roept de dorpsvereniging alle inwoners van Wolphaartsdijk en Oud-Sabbinge op, om te melden als er nieuwe buren in de straat of buurt komen wonen. Nieuwe inwoners die vanaf 1 januari 2020 in Wolphaartsdijk en Oud-Sabbinge zijn komen wonen, kunnen een tasje aanvragen.

De inhoud van het tasje bestaat onder andere uit:
Dorpsplan Wolphaartsdijk-Oud-Sabbinge 2.0/ 2015-2025
Informatieboekje van de Ondernemersvereniging en de dorpsvereniging
Informatie van de basisscholen Het Samenspel en Johannes Calvijn
Informatie van de Voetbalvereniging, Gereformeerde Gemeente, Protestantse Gemeente, Brandweer, Deelauto, Vrijwilligerscentrale, Oudereninloop Even d’r Uut, Duofiets, Natuurorganisaties en
DigiSteun Punt Wolphaartsdijk.

Uiteraard kan er altijd nog meer informatie bij. Dus verenigingen, ondernemers etc. meldt u aan als u informatie heeft voor in het tasje.

Voor de tasjes kunt u contact opnemen via e-mail: secretariaat@ wolphaartsdijk.com of telefoonnummer: 0113-581011.

Wij bezorgen het tasje dan aan huis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.