Nieuwjaarstoespraak voorzitter VGW.

0
35

Beste inwoners van Wolphaartsdijk en Oud-Sabbinge,

Helaas, dit jaar geen gezellige Nieuwjaarsborrel die wij al enkele jaren samen met het bestuur van de Ondernemersvereniging organiseren.
Daarom wensen wij u via deze weg een heel voorspoedig en vooral gezond 2021.
Wij hopen dat 2021 het jaar wordt van het uitbannen van het Coronavirus zodat het ‘normale’ leven weer beetje bij beetje terugkeert.

2020 is voor velen een jaar om snel te vergeten. Mensen raakten dierbaren kwijt door het coronavirus of werden erg ziek en zijn nog steeds aan het herstellen. Mensen raakten hun baan of bedrijf kwijt met alle gevolgen van dien. Verschrikkelijk allemaal

Tal van activiteiten konden niet- of sterk aangepast doorgaan. Voor organiserende comités en organisaties een teleurstelling.
Ondernemers in tal van branches moesten tot twee keer toe de deuren sluiten of aangepast ondernemen.
Maar ook bleek dat er veel creativiteit kwam bovendrijven. Ook op onze dorpen.

Toch kijken we met zijn allen uit naar het vinden van een nieuwe baan, winkels die weer open gaan, attractieparken, bioscopen, musea etc. die weer te bezoeken zijn, met familie- en vrienden uit eten gaan of heerlijk op vakantie. Het kan niet snel genoeg gaan.

Ons werk ging in 2020 zij het in aangepaste vorm gewoon door. Helaas bijna geen fysieke bijeenkomsten maar telefoon, e-mail en digitaal vergaderen en bijeenkomsten bijwonen boden uitkomst. Zij het dat dit laatste niet altijd van een leien dakje verliep, maar al doende leert men.

Helaas verliep de Nationale Herdenking op 4 mei erg sober. Met een film van Ilse van Loo met daarin verwerkt hoogtebeelden van Maarten Janse is geprobeerd zoveel mogelijk nabestaanden en andere belangstellenden te bereiken. En met enig succes want het aantal bereikte personen staat op 2009.

De viering 75 jaar Vrijheid die wij samen met muziekvereniging Advendo/EMM, Oranje comité en Herberg de Griffioen aan het voorbereiden waren moest worden uitgesteld.

Gelukkig konden wij onze Algemene Ledenvergadering, zij het een aantal maanden later, wel houden. Dit geldt ook voor de zomerschouw.
Wij konden weer een paar projecten realiseren zoals onder andere op verzoek van het buurtcomité en met inzet van onze werkgroep Verkeer, extra parkeerplaatsen in het Nazareth en het project Welkom in de Buurt van SMWO.

Wij gingen samen met buurtvereniging ’t Ouweland aan de slag met verplaatsing van de doeltjes op de Ring en met een enthousiaste groep inwoners werd gestart met de realisatie van een Beweegtuin. Beide projecten hopen wij in 2021 met goed gevolg af te kunnen ronden. Uiteraard zullen er gedurende dit jaar nog tal van andere onderwerpen op de agenda verschijnen. Via dorpsblad de Schalm houden wij u hiervan op de hoogte.

Veel tijd en energie is gestoken in de ontwikkelingen op het gebied van recreatie en toerisme. De Gebiedsvisie Veerse Meer, verkeersafwikkeling Waterpark Veerse Meer in Arnemuiden en Recreatiezone Wolphaartsdijk. Deze ontwikkelingen zullen ook in 2021 de gemoederen nog flink bezig houden. Bij elk plan zijn er voor- en tegenstanders en wordt er helaas ook getracht anderen te beïnvloeden.

Wij rekenen op de kracht van onze inwoners om zich goed in de stukken te verdiepen, vervolgens zelf een mening te vormen en die hetzij mondeling of schriftelijk te uiten.
Ook de werkgroep die het initiatief heeft genomen om de deelauto in onze dorpen te introduceren heeft in 2020 niet stilgezeten. Ondank de beperkingen hebben zij de deelauto gepromoot en procedures doorlopen. Het ziet er naar uit dat in januari 2021 de eerste deelauto gestationeerd zal worden bij de Voetbalvereniging. Later volgt dan nog een deelauto bij de Griffioen. Een geweldig resultaat waarvan wij hopen dat het een succes wordt.

Onze werkgroep Verkeer en de redactie van de Schalm hebben in 2020 hard gewerkt om zaken aan te kaarten en u te voorzien van allerlei wetenswaardigheden.

Kortom 2020 was voor ons niet echt een verloren jaar maar wij hopen wel dat 2021 veel beter wordt.
Samen met het bestuur van de Ondernemersvereniging hopen wij u in januari 2022 weer uit te kunnen nodigen voor een gezellige Nieuwjaarsborrel.
Blijf gezond.

Het bestuur van de Vereniging “Gemeenschap Wolfaartsdijk”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.