Vanaf 1 februari 2 deelauto’s beschikbaar !!

0
61

Twee deelauto’s in Wolphaartsdijk

Je kunt het maar één keer goed doen. Daarom krijgt Wolphaartsdijk vanaf 1 februari niet één, maar twee elektrische deelauto’s. Die komen voorlopig allebei te staan aan de gloednieuwe laadpalen bij de voetbalvelden, die deze week worden geïnstalleerd zodat iedereen daar gebruik van kan maken.

Initiatiefnemers Hannah Twigt en Sander Hoogewoning pakken bewust uit met twee deelauto’s. ,,Misgrijpen doe je maar één keer. En dat willen we voorkomen. Reden dat we met twee deelauto’s starten. Zo proberen we het succes te vergroten.”

De elektrische deelauto’s komen in eerste instantie op de parkeerplaats van de voetbalvelden van vv Wolfaartsdijk, aan de Sportweg te staan. Deze week wordt daar de laatste hand gelegd aan de installatie van laadpaal, laat Joran de Witte namens de voetbalclub weten. Als de gemeente Goes groen licht heeft gegeven voor een laadpunt bij De Griffioen, het voormalige gemeentehuis in Wolphaartsdijk, verhuist één van de twee elektrische auto’s naar die plek. Goes is subsidieverstrekker van de proef die een jaar duurt. Bij succes kunnen de deelauto’s blijven.

Zonne-energie
Hoe je een deelauto reserveert en wat het kost, kun je terugvinden op de website van Stichting Duurzame Mobiliteit Zeeland. Met die stichting zijn Twigt en Hoogewoning ruim twee jaar geleden het project gestart. Zo konden dorpsbewoners dit voorjaar voor het eerst kennismaken met de deelauto.

Met de komst van de deelauto en de laadpalen bij het sportpark, kan iedereen met een elektrische auto gebruikmaken van het snellaadpunt. Laden kost 35 cent per kilowatt. Een deel daarvan gaat naar de voetbalclub, dat de stroomt opwekt met zonne-energie.

Bron: PZC 19.01.2021.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.