Ad de Wit – 2 jaar voorzitter VGW.

Beste dorpsbewoner,

In september ben ik twee jaar voorzitter van onze vereniging. De tijd lijkt voorbij te vliegen. Daarom is het belangrijk om af en toe terug- en vooruit te kijken.

Ervaringen

Als voorzitter ben ik blij met ons veelzijdige, gemotiveerde bestuur. Een goed bestuur is het halve werk en daar bovenop maken vele handen licht werk. Ons bestuur werkt goed samen met de ondernemersvereniging. We hebben regelmatig samengewerkt, en wat is het fijn om zulke betrokken ondernemers in onze dorpen te hebben. Verder is de samenwerking met onze beide basisscholen belangrijk. Clichés als “De jeugd heeft de toekomst” en “It takes a village to raise a child” zijn echt waar! Voor de basisschoolleerlingen heb ik persoonlijk drie doelen:

1. Elk kind uit onze dorpen bezoekt minstens één keer het Watersnoodmuseum.

2. Elk kind uit onze dorpen gaat minstens één keer naar het Bevrijdingsmuseum.

3. Elk kind uit onze dorpen leert veilig zwemmen, bijvoorbeeld in een schoon Veerse Meer.

Deze doelen kunnen we alleen bereiken als we samenwerken en elkaar blijven opzoeken.

Een belangrijke partner voor onze vereniging is de Gemeente Goes. Hoewel er vaak gemopperd wordt, heb ik gemerkt dat er veel goede wil is. Soms lijkt het alsof we in een Echternachter processie zitten: drie stappen vooruit, twee achteruit. Dat is jammer, want zo duren trajecten onnodig lang.

Trots

Waarom doen we dit allemaal? Omdat we trots mogen zijn op wat er in onze dorpen gebeurt. We denken aan herdenkingen (zoals 1 februari en 4 mei), de ontwikkeling van het havengebied, de ondersteuning van initiatieven zoals de beweegtuin, speeltuinen, werkgroep eiland Wolphaartsdijk, stichting groenparticipatie, werkgroep verkeer, EHBO-hulp, nieuwjaarsborrels, en het politiek café in april. De lokale politiek heeft beloftes gedaan, en ik beloof dat we deze in 2026, voor de gemeenteraadsverkiezingen, haarfijn zullen herinneren. Zo blijven we Wolphaartsdijk en Oud-Sabbinge op de kaart zetten.

Toekomst

Ik wens ons allemaal, het bestuur, de inwoners en iedereen bij de gemeente Goes (politiek en ambtelijk) “daadkracht, durf en lef” toe. We leven in onzekere tijden, net zoals 100, 80, 50 of 15 jaar geleden. Dát is geen reden om stil te zitten en af te wachten. Niet alles kan in één keer of gaat meteen goed, maar samen staan we sterker. Dus sluit je aan bij onze club. En vooral: doe wat je belooft en kom je afspraken na.

Ad de Wit
Voorzitter vereniging “Gemeenschap Wolfaartsdijk”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *