Landelijk Nieuws

Hongkong maakt excuses voor besmeuren moskee met blauwe verf uit waterkanon | Mon, 21 Oct 2019 07:50
De leider van Hongkong Carrie Lam heeft vandaag excuses gemaakt, nadat de Kowloon-moskee zondag was besmeurd met blauwe verf. Het goedje kwam uit een waterkanon, dat werd ingezet om de demonstranten uit elkaar te drijven. Gisteren gingen opnieuw tienduizenden de straat op om te protesteren tegen de regering van de stadstaat. De protesten draaiden uit op een chaos.
Lees verder

Basisscholen mogen kiezen voor online lessen als er geen leraar is | Mon, 21 Oct 2019 07:30
Basisscholen met een nijpend lerarentekort mogen ouders voor de klas zetten, het aantal lesuren verminderen en een deel van de tijd vullen met online lessen vanuit huis. Minister Slob heeft bij schoolbestuurders benadrukt wetsovertredingen door de vingers te zien als scholen aantonen dat ze écht niet anders kunnen. Er is één uitzondering: 4-jarigen weren accepteert hij niet.
Lees verder

Arnesen kandidaat bij Feyenoord | Mon, 21 Oct 2019 07:25
Feyenoord wil Frank Arnesen vastleggen als de nieuwe technisch directeur. De 63-jarige Deen, recent ontslagen bij Anderlecht, moet interim-technisch directeur Sjaak Troost opvolgen in de Kuip.
Lees verder

Spookvader Ruinerwold spendeerde duizenden uren op internet maar bijna niemand volgde hem | Mon, 21 Oct 2019 07:06
Terwijl zijn kinderen jarenlang in complete afzondering zaten, spendeerde Gerrit-Jan van D. vele duizenden uren op internet aan het maken van een eigen evangelie. De inmiddels wereldberoemde ‘spookvader’ schreef er honderden artikelen over. Veel mensen zal Van D. niet geïnspireerd hebben; zijn zelfgemaakte Wikipedia-pagina en zweverige Facebook-profiel werden amper bekeken.
Lees verder

Psalm Kardashian zou eigenlijk Ye heten | Mon, 21 Oct 2019 07:06
De jongste zoon van Kim Kardashian en Kanye West kreeg bij zijn geboorte afgelopen mei de naam Psalm, maar dat was bijna anders geweest. In de aflevering van realityshow Keeping Up With The Kardashians die gisteravond in de VS werd uitgezonden, onthulde Kim dat de kleine eigenlijk naar zijn vader vernoemd zou worden.
Lees verder

Definitief: Discotheek De Hooizolder wordt na 1 januari gesloopt | Mon, 21 Oct 2019 06:48
Westkapelle – Discotheek de Hooizolder wordt na bijna 50 seizoenen feest vieren gesloopt. Dit laat eigenaar André ter Weijden weten. Na 1 januari start de sloop.
Lees verder

Ongeluk op A58 bij Middelburg veroorzaakt forse file | Mon, 21 Oct 2019 06:48
MIDDELBURG - Een ongeluk op de A58 ter hoogte van Middelburg zorgde vanochtend voor een flinke file. Twee auto's belandden door nog onbekende oorzaak in de middenberm.
Lees verder

Definitief: Discotheek De Hooizolder wordt per 1 januari gesloopt | Mon, 21 Oct 2019 06:48
Westkapelle – Discotheek de Hooizolder wordt na bijna 50 seizoenen feest vieren gesloopt. Dit laat eigenaar André ter Weijden weten. Per 1 januari start de sloop.
Lees verder

Nederlands pensioenstelsel bovenaan globale ranglijst: ‘Beste ter wereld’ | Mon, 21 Oct 2019 06:45
Ondanks de dreigende kortingen is het Nederlandse pensioenstelsel opnieuw uitgeroepen tot het beste van de wereld. Adviesbureau Mercer zette Nederland in zijn Global Pensions Index net als vorig jaar bovenaan.
Lees verder

Linda's Familie Kruys sluit af met 869.000 kijkers | Mon, 21 Oct 2019 06:44
Voor de laatste aflevering van Familie Kruys zijn gisteravond 869.000 mensen thuisgebleven. De RTL 4-serie van Linda de Mol behaalde daarmee een zesde plek in de kijkcijferlijst van Stichting Kijkonderzoek.
Lees verder

Met 128 km p/u scheuren over Rooseveltlaan in Terneuzen: rijbewijs direct ingevorderd | Mon, 21 Oct 2019 06:31
TERNEUZEN - Een 38-jarige automobilist maakte het zondag wel erg bont op de Rooseveltlaan in Terneuzen. De bestuurder scheurde met 124 kilometer per uur over de weg waar een maximumsnelheid geldt van 50 kilometer per uur.
Lees verder

Stof tot nadenken bij Ajax: vier Amsterdamse pijnpunten | Mon, 21 Oct 2019 06:25
Daley Blind noemde het uitduel met RKC (1-2) één van de slechtste wedstrijden van Ajax in twee jaar.De wanprestatie in Waalwijk leidde niet tot averij, maar gaf wel stof tot nadenken. Vier pijnpunten.
Lees verder

Zlatan door in play-offs, derby LA aanstaande | Mon, 21 Oct 2019 06:20
Zlatan Ibrahimovic heeft zich met LA Galaxy verzekerd van een plek in de halve finales van de Western Conference. Galaxy won met 1-2 bij Minnesota United en daardoor mag de voetbalclub uit Los Angeles zich gaan opmaken voor de stadsderby tegen Los Angeles FC.
Lees verder

Zo'n kopstoot en interview horen niet bij een Spartaan | Mon, 21 Oct 2019 06:08
Columnist Hugo Borst zag gisteren met lede ogen aan hoe Sparta-keeper Tim Coremans een kopstoot uitdeelde aan FC Groningen-spits Kaj Sierhuis. Het ergste moest toen nog volgen..
Lees verder

Lodewijk College in Terneuzen stopt met inzet ‘stewards’ vanwege angst ouders en leerlingen | Mon, 21 Oct 2019 05:39
TERNEUZEN - Het Lodewijk College in Terneuzen zet vandaag geen oudere leerlingen in die als ‘stewards’ andere scholieren aanspreken op ongepast gedrag. De leerlingen en hun ouders zijn bang dat ze in problemen komen vanwege dreigende vechtpartijen op en rond de school.
Lees verder

Bertens levert in, Murray naar plek 127 | Mon, 21 Oct 2019 05:25
Tennisster Kiki Bertens is op de wereldranglijst van de achtste naar de tiende plaats gezakt. Ze werd gepasseerd door Belinda Bencic en Serena Williams, die nu respectievelijk de mondiale nummer 7 en 9 zijn.
Lees verder

Jochem Myjer: ‘We hadden die ellende met mij net achter de rug’ | Mon, 21 Oct 2019 05:15
Jochem Myjer en zijn vrouw Marloes richtten de Stichting Wakker Worden Wakker Worden op om geld in te zamelen voor onderzoek naar de slaapziekte narcolepsie waaraan hun dochter Limoni (10) lijdt. ,,Het was zó verdrietig om ’s nachts een trillend meisje in je armen te hebben.”
Lees verder

Nederlander Billy (30) opgepakt bij protesten in Barcelona: ‘We zijn stom geweest’ | Mon, 21 Oct 2019 05:14
Bij de soms gewelddadige protestacties in Barcelona van deze week zijn vrijdagavond twee Brabanders opgepakt. Een van hen is Billy Pearson (30) uit Boekel, die sinds drie jaar in de Spaanse stad woont. ,,Ik heb geen idee wat de gevolgen voor ons zijn.”
Lees verder

Twee doden gevonden in woning in Hengelo | Mon, 21 Oct 2019 05:14
In een woning aan de Julianalaan in het Gelderse Hengelo zijn twee lichamen aangetroffen. Dat meldt de politie.
Lees verder

Delfts hyperloopbedrijf haalt miljoenen op, bouwt 3 km lange testbaan | Mon, 21 Oct 2019 05:00
Elon Musks futuristische hyperloop krijgt serieus vorm in Nederland. Het Delftse Hardt Hyperloop maakt maandag bekend miljoenen euro's bij investeerders te hebben opgehaald voor een nieuwe 3 kilometer lange testbaan, die onderdeel wordt van een nog te bouwen European Hyperloop Centre.
Lees verder