Landelijk Nieuws

LIVE | Omikron rukt op in Australië: recordaantal overlijdens en besmettingen | Tue, 18 Jan 2022 03:00
Australië heeft te maken met de ergste corona-uitbraak sinds het begin van de coronacrisis. Sinds de uitbraak van het virus raakten 1,6 miljoen mensen in Australië besmet. Het overgrote deel, zo’n 1,3 miljoen, vond in de afgelopen twee weken plaats. En in Nederland moet het kabinet nog deze week aan de horeca en de cultuursector concreet laten weten hoe hun nabije toekomst eruitziet. Dat stellen de 25 burgemeesters van het Veiligheidsberaad. Volg alle ontwikkelingen rond het coronavirus in ons liveblog.
Lees verder

Huishoudens gaan er dit jaar fors op achteruit in de portemonnee | Tue, 18 Jan 2022 02:27
Nederlandse huishoudens gaan er dit jaar fors op achteruit in de portemonnee, omdat tal van zaken duurder zijn geworden. Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) heeft uitgerekend dat gezinnen het maandelijks gemiddeld met zo’n 40 euro minder moeten doen.
Lees verder

Breivik schokte Noorwegen met wrede aanslagen, maar wil van rechter nu vervroegde vrijlating | Tue, 18 Jan 2022 02:57
Een Noorse rechter moet bepalen of de veroordeelde terrorist Anders Breivik (42) in aanmerking komt voor voorwaardelijke vrijlating. Hij pleegde in juli 2011 twee bloedige aanslagen waardoor 77 mensen werden gedood, vooral jongeren. De ultrarechtse Breivik kreeg 21 jaar cel, maar kan langer vast worden gehouden.
Lees verder

Rutte IV onder vuur om zorgplan: ‘Onacceptabel dat kabinet hier het mes in zet’ | Tue, 18 Jan 2022 02:01
Het kabinet-Rutte IV heeft vandaag een klus aan het verdedigen van zijn regeerakkoord. Naast de oplopende staatsschuld en teruglopende koopkracht ligt er ook een plan om te korten op het aantal mensen dat in verpleeghuizen werkt. De zorg voor ouderen verslechtert daardoor. Oppositiepartijen willen dat het kabinet het plan intrekt.
Lees verder

Van de Zandschulp op winderige baan overtuigend naar tweede ronde Australian Open | Tue, 18 Jan 2022 02:10
Botic van de Zandschulp heeft zich op overtuigende wijze verzekerd van een plek in de tweede ronde van de Australian Open. De beste tennisser van Nederland, de nummer 57 van de wereld, was de Duitser Jan-Lennard Struff in drie sets de baas: 6-4 6-3 6-2. Struff (31) staat vijf plekken hoger op de wereldranglijst.
Lees verder

Onderzoek in opdracht ministerie: 2G-beleid heeft door omikron nauwelijks effect | Tue, 18 Jan 2022 00:39
De invoering van een 2G-beleid voor coronatoegangsbewijzen heeft op dit moment geen zin. Dat concluderen onderzoekers die op verzoek van het ministerie van Volksgezondheid verschillende scenario’s onder de loep hebben genomen. De besmettingen zouden er niet sterk genoeg door worden afgeremd, denken ze.
Lees verder

Mart gaat terug naar de sixties in zijn ‘tijdmachine’: een rood-witte Chevrolet Bel Air | Mon, 17 Jan 2022 22:00
De zestiger jaren liggen ver achter ons, maar Mart van Buuren (74) reist graag terug in de tijd. Daarvoor hoeft hij alleen in zijn rood met witte Chevrolet Bel Air te stappen. Als het even kan met zijn vriend Henk Dijkshoorn (80), want dankzij hem ziet de Amerikaan er nog steeds knap uit.
Lees verder

‘Bestuur Heracles beoordeelt eerder besluit over Vloet opnieuw’ | Mon, 17 Jan 2022 22:34
Vertegenwoordigers van enkele supportersverenigingen van Heracles Almelo hebben naar eigen zeggen ‘met wederzijds respect’ een gesprek gevoerd met het bestuur van de eredivisieclub over de situatie rond Rai Vloet. Dat laten de drie betrokken fanclubs, Vak’74, Hart voor Heracles en Locals1903, weten in een korte verklaring op Facebook.
Lees verder

Oud-kandidaat The Voice getuigt in tranen: Jeroen Rietbergen ging ‘effe voelen’ | Mon, 17 Jan 2022 22:45
Zangeres Nienke Wijnhoven (23) uit Horst ondervond aan den lijve hoe bandleider van The Voice of Holland Jeroen Rietbergen te werk ging. De man van Linda de Mol strikte haar telefoonnummer op geraffineerde wijze en betastte haar ongevraagd. Daarover getuigt ze vanavond bij televisieprogramma Beau.
Lees verder

Verlinde: Ik wilde Humberto niet op één hoop met The Voice gooien | Mon, 17 Jan 2022 22:44
Albert Verlinde wilde met zijn opmerkingen in Shownieuws niet Humberto Tan ‘op één hoop gooien’ met het grensoverschrijdende gedrag bij The Voice. Dat stelde de showbizzdeskundige vanavond in het programma, nadat Tan aangifte om smaad of laster tegen Verlinde had gedaan.
Lees verder

Boswachter Janneke: ‘Hou je hond aan de lijn, dan kunnen we allemaal blijven genieten van de natuur’ | Mon, 17 Jan 2022 21:12
Hou honden aan de lijn buiten de losloopgebieden. Boswachter Janneke de Groot van Staatsbosbeheer in het Land van Cuijk kan het niet genoeg benadrukken. Veel wandelaars klagen over loslopende honden.
Lees verder

Hekkensluiter FC Dordrecht te sterk voor Jong AZ | Mon, 17 Jan 2022 21:02
Hekkensluiter FC Dordrecht heeft in de Keuken Kampioen Divisie de vierde competitiezege geboekt. De ploeg van coach Michele Santoni was op eigen veld met 2-0 te sterk voor Jong AZ. Anouar el Azzouzi en Stijn Meijer maakten de doelpunten voor de thuisclub.
Lees verder

Unieke vondst: miljoenen ijsvissen broeden onder Antarctica | Mon, 17 Jan 2022 21:02
Wetenschappers hebben een hele bijzondere vondst gedaan. Maar liefst vijfhonderd meter onder Antarctica vonden zij zo'n 60 miljoen actieve nesten van ijsvissen. ,,Zoiets heb ik nog nooit gezien”, aldus een van de onderzoekers.
Lees verder

LIVE | Bruls: Kabinet moet horeca deze week helderheid bieden | Mon, 17 Jan 2022 21:00
Het kabinet moet nog deze week aan de horeca en de cultuursector laten weten hoe hun nabije toekomst eruitziet. Het kabinet moet voor deze sectoren concreter maken wat het vooruitzicht is. Het is niet voldoende om tegen de horeca- en cultuursector te zeggen dat er op 25 januari opnieuw gekeken wordt naar eventuele heropeningen. Dat stellen de 25 burgemeesters van het Veiligheidsberaad. Volg alle ontwikkelingen rond het coronavirus in ons liveblog.
Lees verder

Johan Derksen: John de Mol had Rietbergen weg moeten sturen | Mon, 17 Jan 2022 21:53
Johan Derksen zegt vanavond in VI vandaag, in een reactie op de misstanden in The Voice of Holland, dat ‘John de Mol een ernstige fout heeft gemaakt’.
Lees verder

Ontvoerder van Dean (4) mishandelde in 2008 al peuter tot de dood erop volgde | Mon, 17 Jan 2022 21:50
De man die de vierjarige Dean ontvoerd heeft, heeft al zeer ernstige feiten op zijn naam staan. Dave De Kock mishandelde in 2008 een tweejarig jongetje zodanig dat hij het leven liet. Dat bevestigt het parket. Moeder Elke was op de hoogte dat Dave in de gevangenis had gezeten maar wist naar eigen zeggen niet precies voor welke feiten. “Dat heb ik pas nadien vernomen.” Ondertussen is bekend geraakt dat nu ook kleine Dean dood is teruggevonden.
Lees verder

Ex van ontvoerder Dean (4) getuigt: “Hij heeft zijn les duidelijk nog niet geleerd” | Mon, 17 Jan 2022 21:48
Het nieuws over Dave De Kock (34) doet oude wonden openrijten bij Sandra Verbeek (35) uit Weelde (Ravels). De Kock was in 2008 verantwoordelijk voor de dood van haar zoontje Miguel Van Kriekinge (2). Hij mishandelde de peuter zo zwaar dat het jongetje overleed aan zijn verwondingen. “Mijn zoontje is er niet meer. Hopelijk overleeft dit kindje het wel”, reageert Sandra. Ondertussen is nu ook kleine Dean dood teruggevonden.
Lees verder

Lichaam ontvoerde Belgische jongen Dean (4) gevonden in Zeeland | Mon, 17 Jan 2022 21:31
Het lichaam van het vermiste Belgische jongetje Dean (4) is gevonden op een locatie in Zeeland, bevestigt de Brabantse politie. ‘We bedanken iedereen voor de hulp en leven mee met de familie’, valt te lezen in een bericht op Twitter.
Lees verder

Espanyol rondt komst Tonny Vilhena af | Mon, 17 Jan 2022 20:16
Tonny Vilhena wordt donderdag bij RCD Espanyol als nieuwe aanwinst gepresenteerd. De club uit Barcelona huurt de Nederlander tot het einde van het seizoen. Espanyol heeft ook een optie tot koop bedongen.
Lees verder

Wie deze week roept dat het kabinet moet aftreden, neemt de politiek én zijn achterban niet serieus | Mon, 17 Jan 2022 20:15
Özcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.
Lees verder