Landelijk Nieuws

Gepasseerde Jamile Samuel haalt gram met zege op 100 meter in België | Sat, 02 Jul 2022 19:00
Jamile Samuel heeft de 100 meter gewonnen op de Nacht van de Atletiek in de Belgische plaats Heusden-Zolder. Samuel, die eerder deze week te horen kreeg dat ze uit de selectie voor de WK in de Verenigde Staten is gezet, zegevierde in 11,36 seconden. De 100 meter bestond uit twee heats en Samuel zette daarin de beste tijd neer.
Lees verder

Saaie boel op de netwerkborrel? Zo breek je het ijs | Sat, 02 Jul 2022 19:00
Een goede verstandhouding met collega’s, leidinggevenden of klanten maakt je werkdag niet alleen plezieriger, maar zorgt er ook voor dat je meer gedaan krijgt. Mirjam Wiersma, auteur van twee boeken over zakelijk flirten, vertelt hoe je jezelf op de kaart zet en mooie relaties opbouwt met anderen. Deze keer: een sprankelend gesprek.
Lees verder

VS onderzoeken kogel die bekende Palestijnse journaliste doodde | Sat, 02 Jul 2022 19:45
Amerikaanse deskundigen kunnen de kogel onderzoeken die de bekende Palestijns-Amerikaanse journaliste Shireen Abu Akleh doodde. Palestijnse autoriteiten hebben de kogel overhandigd. Ze hopen dat nu kan worden vastgesteld of het Israëlische leger verantwoordelijk is.
Lees verder

Twee keer twee is geel voor Van Aert: ‘Fabio moet een snelle sprint hebben gereden’ | Sat, 02 Jul 2022 19:40
Met een tweede plek achter Fabio Jakobsen eiste Wout van Aert een dag naar zijn nipte verlies in de tijdrit in Nyborg alsnog de gele trui op. Van Aert werd al zo vaak tweede, maar weet dat er altijd iets mooiers in het verschiet ligt. Zijn eerste gele trui is het beste bewijs.
Lees verder

Hockeysters maken pas na rust het verschil tegen Ierland en beginnen WK met ruime zege | Sat, 02 Jul 2022 19:18
De hockeysters van Oranje zijn met een overwinning aan het WK in Amstelveen en Terrassa begonnen. Gemakkelijk ging het niet tegen Ierland bij de herhaling van de WK-finale van vier jaar geleden. Na rust maakte Nederland pas het verschil: 5-1.
Lees verder

PSV gaat maar door op de transfermarkt en wil ook Guus Til, terwijl Wijnaldum droomkandidaat is | Sat, 02 Jul 2022 19:05
PSV is nog lang niet tevreden op de transfermarkt en wil na Luuk de Jong ook nog Guus Til inlijven. Dat bevestigen betrouwbare Belgische bronnen aan het ED. Til had naast Feyenoord ook een aanbieding van Royal Antwerp FC en heeft die club vandaag laten weten dat hij niet naar de Belgische competitie gaat.
Lees verder

Topbasketbalster VS voor Russische rechter: crimineel of pion? | Sat, 02 Jul 2022 18:00
De Amerikaanse topbasketbalster Brittney Griner zit al vier maanden in een Russische cel. Ze wordt verdacht van drugssmokkel, haar proces is gisteren begonnen. De Amerikanen vermoeden echter een politiek spelletje.
Lees verder

Addy van den Krommenac­ker baalt: koffer met jurken strandt op Schiphol aan vooravond show | Sat, 02 Jul 2022 17:59
De vermaarde modeontwerper Addy van den Krommenacker (72) zit in zak en as, omdat een koffer vol jurken voor zijn show van morgen in Parijs blijkt te zijn gestrand op Schiphol. Volgens Addy is de koffer inmiddels wel gevonden, maar zegt de luchtvaartmaatschappij dat er niet genoeg personeel is om hem uit het depot te halen.
Lees verder

Fabio Jakobsen keek de dood in de ogen, nu wint hij in de Tour: ‘Het is een sprookje’ | Sat, 02 Jul 2022 18:20
Nu al hét verhaal van deze Tour de France. Bijna 700 dagen geleden vocht Fabio Jakobsen voor zijn leven. Nu wint hij bij zijn eerste kans een etappe in de grootste wielerwedstrijd ter wereld. ,,Er zijn renners die crashen die zo’n kans niet krijgen. Niet in het leven en niet als wielrenner.’’
Lees verder

Klassieke zeilers zijn nog echte werklui: het is bikkelen op en mét een oude boot | Sat, 02 Jul 2022 18:26
BROUWERSHAVEN - Zonnetje, zuchtje wind: zeilen is genieten voor de liefhebbers. Zeker op het prachtig groen omzoomde Grevelingenmeer. Maar met een klassiek schip is het ook bikkelen.
Lees verder

Oostenrijkse sterft na aanval van haai in Egypte | Sat, 02 Jul 2022 18:25
In de buurt van de Egyptische badplaats Hurghada is een Oostenrijkse vrouw gestorven na een aanval van een haai. De 68-jarige vrouw was aan het zwemmen toen ze werd aangevallen. Ze raakte in shock en stierf in het ziekenhuis.
Lees verder

Taliban vragen internationale erkenning regering, leider voor het eerst weer in het openbaar verschenen | Sat, 02 Jul 2022 18:21
Het Afghaanse fundamentalistische taliban-regime heeft zaterdag een grote bijeenkomst van duizenden geestelijken in de Afghaanse hoofdstad Kaboel afgesloten door de internationale gemeenschap te vragen hun regering te erkennen. De taliban regeren Afghanistan sinds vorig jaar augustus, maar tot nu toe erkende geen enkel land het Islamitisch Emiraat Afghanistan, zoals het land volgens hen heet.
Lees verder

Boerenpaar laat zien hoe het óók kan: ‘Wij volgen de natuur’ | Sat, 02 Jul 2022 18:42
Het boerenbedrijf van Paul en Janine den Dunnen-Keller geldt voor de provincie Noord-Brabant als lichtend voorbeeld. Akkerbouw, veeteelt, een notenboomgaard en camping; het komt op een duurzame manier samen in het buitengebied van Lage Zwaluwe. Wat doet BIO In de Polder anders?
Lees verder

Suzan & Freek staan voor hun grootste publiek ooit, ‘En toch is het intiem’ | Sat, 02 Jul 2022 18:36
BROUWERSDAM - Voor Suzan & Freek kan het jaar al niet meer stuk”. Dat zeiden de twee na afloop van hun enerverende optreden op Concert at Sea. ,,Stonden we hier voor ons grootste publiek ooit? Ja, nu je het zegt.”
Lees verder

‘Raketten’ ploffen vanaf zeventig meter hoogte neer bij museum in Sas van Gent | Sat, 02 Jul 2022 17:16
SAS VAN GENT - Pas op! Bedek je nek! Er komt zo een raket naar beneden en die zie je écht niet aankomen! Een raket? In Sas van Gent? Ja, echt. Een kleintje dan. Gemaakt van een plastic flesje.
Lees verder

Verstappen uitgejouwd op Silverstone: ‘Als ze mij hier niet moeten is dat hun probleem’ | Sat, 02 Jul 2022 16:57
Als de wereldkampioen die Lewis Hamilton van de achtste recordtitel hield, wordt Max Verstappen minder hartelijk ontvangen door de Britse racefans dan voorheen. Ook na de kwalificatie (P2) werd hij uitgejouwd. ,,Ik ga daar geen groot probleem van maken.”
Lees verder

Concert at Sea is ideaal festival voor mensen met beperking: ‘Leuke tijd dankzij gebarentolk’ | Sat, 02 Jul 2022 17:31
Wie niet kan lopen, kan niet naar elk festival. Maar wel naar Concert at Sea. Daar kun je terecht met zo’n beetje elke handicap.
Lees verder

‘Verkrachting Vera Pauw topje van ijsberg, masculien gedrag zit heel diep in voetbalcultuur’ | Sat, 02 Jul 2022 17:30
De aanrandingen en vernederingen waar oud-bondscoach Vera Pauw van de Oranje Leeuwinnen binnen de KNVB mee te maken kreeg, zijn slechts het topje van de ijsberg, stelt sportsocioloog Froukje Smits. ,,Masculien gedrag zit heel diep in de voetbalcultuur.”
Lees verder

Bella las voorwaarden van haar keuzebudget niet goed: ‘Ik moest 1400 euro vakantiegeld bijleggen’ | Sat, 02 Jul 2022 17:30
Iedereen maakt weleens een fout waar kleine of soms grote financiële gevolgen aan kleven. In deze reeks vertellen mensen over hun monetaire misstap. Deze week Bella de Wit (27), die 1400 euro aan vakantiegeld moest bijleggen omdat zij de voorwaarden voor haar elektrische fiets niet goed doorlas.
Lees verder

Drukke dag of niet, deze tandarts doet elke dag een dutje in de tandartsstoel: ‘Dan kan ik er weer tegen’ | Sat, 02 Jul 2022 17:00
Iedereen in de tandartspraktijk van Gijs Vreugdenhil weet: tussen 13.00 en 13.30 uur mag hij onder geen beding gestoord worden. Al meer dan dertig jaar geniet de bekende Dordtse tandarts dan van zijn powernap. ,,Anders ben ik de rest van de dag niet te genieten.’’
Lees verder