Landelijk Nieuws

Vakbond CNV wil 30-urige werkweek: Werkende klem tussen werk en privé | Sat, 14 Dec 2019 05:44
Een werkweek van 30 uur moet - op termijn - de norm worden in Nederland. Hiervoor pleit de nieuwe CNV-voorzitter Piet Fortuin. Het plan krijgt veel steun, zo blijkt uit een onderzoek dat in opdracht van de vakbond door Maurice de Hond onder 3000 werkenden uitgevoerd.
Lees verder

Laurent | Sat, 14 Dec 2019 05:30
Och, die arme Laurent. Je zal maar zulke hersens als hem hebben. Hij stopt per direct met zijn studie Electrical Engineering aan TU in Eindhoven. Zijn ouders wilden graag dat hij zou afstuderen vóór zijn tiende verjaardag, op 26 december, maar de universiteit achtte die einddatum niet haalbaar. Nu gaat hij naar één van de beste universiteiten van Amerika.
Lees verder

Protestival: klimaatactie Greenpeace op ‘grote vervuiler’ Schiphol | Sat, 14 Dec 2019 05:23
Actievoerders van Greenpeace protesteren dit weekend tegen de in hun ogen ‘grote vervuiler Schiphol’. Zij voeren vandaag actie op het plein voor winkelcentrum Schiphol Plaza en bij hotel Sheraton. Het Protestival is een oproep aan Schiphol om met een klimaatplan te komen.
Lees verder

Zo bouwde Gerrit-Jan negen jaar lang aan zijn Utopia: een bijzonder inkijkje | Sat, 14 Dec 2019 05:00
Niemand in Drenthe wist wat Gerrit-Jan van D. (67) negen jaar lang uitspookte op zijn boerderij in Ruinerwold. Maar voor zijn online vrienden bracht hij bijna dagelijks verslag uit. Met liefst 1600 foto’s en 80 filmpjes gaf hij hen een bijzonder inkijkje in het uitzonderlijke leven op de hoeve. Daaruit blijkt voor het eerst dat hij in het diepste geheim bouwde aan zijn eigen spirituele centrum. ,,Als het allemaal is geregeld, zal ik vrienden uitnodigen.’’ Dat er ook nog zes kinderen woonden, kreeg al die jaren niemand te horen.
Lees verder

‘Wie is de Mol? was de reden dat ik ontslagen werd door John de Mol’ | Sat, 14 Dec 2019 05:01
Wie is de Mol? is voor veel deelnemers al bijna twintig jaar een springplank. Voor presentator en programmamaker Jochem van Gelder betekende zijn finaleplaats in 2017 echter het einde bij het SBS van John de Mol. Tegelijk opende het nieuwe deuren.
Lees verder

Helft gemeenten wil rookvrij worden | Sat, 14 Dec 2019 05:01
GOES - Een rookvrije generatie. Zes van de dertien Zeeuwse gemeenten gaan er serieus werk van maken. Dat zijn Goes, Middelburg, Reimerswaal, Schouwen-Duiveland, Veere en Vlissingen.
Lees verder

Gerald Roethof: Als íemand in Nederland een advocaat nodig had, was het Brech | Sat, 14 Dec 2019 05:00
Gerald Roethof deed geen zedenzaken. Totdat Jos Brech belde. Met het bijstaan van de verdachte in de zaak-Nicky Verstappen vestigt de Amsterdamse advocaat zijn naam, maar wordt hij ook kop van Jut bij het publiek. ‘Dat raakt me niet’.
Lees verder

Kwestie van tijd voordat de ‘kwajongensstreken’ in Duindorp ontaarden in terrorisme | Sat, 14 Dec 2019 05:01
Özcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.
Lees verder

‘Mindf*cker’ Mids weet hoe je succesvol onderhandelt op Marktplaats | Sat, 14 Dec 2019 05:00
Prachtige kijkcijfers, grote shows, belangstelling uit het buitenland, een bestseller en nu de opvolger Mindf*ck Next Level. Al dat succes heeft voor Victor Mids (32) maar één minpunt: ,,Om zelf in staat van verwondering te raken, moet ik het zoeken in andere kunstvormen.’’
Lees verder

‘Geen Europese toelating voor Tesla's Cybertruck’ | Sat, 14 Dec 2019 05:01
De Cybertruck van Tesla wordt volgens experts van het Duitse veiligheids- en keuringsinstituut TÜV niet toegelaten in West-Europa. Door de te rigide body worden de krachten bij een aanrijding niet opgevangen door het chassis.
Lees verder

Menige verkrachting is begonnen met ‘veilig naar huis brengen’ | Sat, 14 Dec 2019 05:00
Saskia Noort schrijft op deze plek wekelijks over nieuws dat haar raakt. De schrijfster reageert op het nieuws uit Leiden waar studentes en jonge vrouwen in de ban zijn van een verkrachter.
Lees verder

Personeel ziekenhuizen krijgt er acht procent bij | Sat, 14 Dec 2019 03:15
Een ultieme poging om de cao-onderhandelingen tussen de ziekenhuiswerkgevers en de vakbeweging vlot te trekken, is gelukt. Er ligt nu een deal tussen de onderhandelaars. De leden moeten daar echter nog wel mee instemmen.
Lees verder

Akkoord over nieuwe cao voor personeel ziekenhuizen | Sat, 14 Dec 2019 03:15
Een ultieme poging om de cao-onderhandelingen tussen de ziekenhuiswerkgevers en de vakbeweging vlot te trekken, is gelukt. Er ligt nu een deal tussen de onderhandelaars. De leden moeten daar echter nog wel mee instemmen.
Lees verder

Noorse telefooncellen worden kleine biebs | Sat, 14 Dec 2019 02:38
Noorse telefooncellen worden omgedoopt tot kleine bibliotheken. De Noorse minister van Cultuur Trini Skei Grande heeft deze week de eerste in gebruik genomen op het Solliplein in Oslo, vlakbij de Nationale Bibliotheek. ,,Een geweldig initiatief, dat het voor mensen mogelijk makkelijker maakt om boeken te lezen’’, schrijft de minister op haar Instagram-account.
Lees verder

Grote steden worden anti-auto: gemeenten zijn blik op straat beu | Sat, 14 Dec 2019 02:00
Nederlandse binnensteden worden door minder parkeerplaatsen, milieuzones en peperdure parkeertarieven steeds ontoegankelijker voor auto’s. De auto is de paria van de binnenstad geworden. ‘Over tien jaar moet je betalen om de binnenstad in te mogen.’
Lees verder

Kapotte bril John Lennon voor veel geld geveild | Sat, 14 Dec 2019 00:44
De bekende ronde zonnebril met de groene glazen van Beatle John Lennon heeft vrijdag bij een veiling in Londen veel meer opgebracht dan verwacht. ‘De meest iconische zonnebril in de geschiedenis van de rock-’n-roll’, zoals veilinghuis Sotheby’s het kleinood noemde, veranderde voor 165.000 euro van eigenaar, terwijl de geschatte waarde 9500 euro was.
Lees verder

Toeslagenaffaire: ‘Belastingdienst negeerde wet veel langer’ | Sat, 14 Dec 2019 00:13
De Belastingdienst heeft zich ook de afgelopen drie jaar niet aan de wet gehouden bij het controleren van toeslagen voor kinderopvang. Dat strookt niet wat staatssecretaris Menno Snel van Financiën de Tweede Kamer heeft verteld en evenmin met wat de Belastingdienst de Nationale Ombudsman beloofde. De Belastingdienst zou zich volgens hen sinds 2016 wel aan de wet houden.
Lees verder

Van Gerwen opgelucht na zege op Klaasen: ‘Ik heb een hekel aan hem’ | Fri, 13 Dec 2019 23:33
Michael van Gerwen was vrijdagavond vooral opgelucht met zijn zege in de tweede ronde van het WK. De titelverdediger, die een bye had in de eerste ronde, klopte Jelle Klaasen na een moeizaam begin met 3-1.
Lees verder

Van Gerwen opgelucht: ‘Ik heb een hekel aan hem’ | Fri, 13 Dec 2019 23:33
Michael van Gerwen was vrijdagavond vooral opgelucht met zijn zege in de tweede ronde van het WK. De titelverdediger, die een bye had in de eerste ronde, klopte Jelle Klaasen na een moeizaam begin met 3-1.
Lees verder

Ferrari wil vrouwelijke coureurs opleiden | Fri, 13 Dec 2019 23:29
Formule 1-renstal Ferrari wil ook vrouwelijke coureurs meer kans geven in de autosport. Teambaas Mattia Binotto kondigde deze week aan dat het Italiaanse team extra energie gaat steken in de opleiding.
Lees verder