Landelijk Nieuws

O’Sullivan na thriller in finale WK snooker | Fri, 14 Aug 2020 22:19
Ronnie O’Sullivan heeft na een ware thriller de finale bereikt van het WK snooker in Sheffield. De vijfvoudig wereldkampioen leek in de halve finale tegen Mark Selby afgeschreven bij een achterstand van 16-14 in frames. Maar ‘The Rocket’ richtte zich op en won drie frames op rij en schakelde Selby uit met 17-16.
Lees verder

‘Barcelona ontslaat trainer Setién en technisch directeur Abidal’ | Fri, 14 Aug 2020 21:58
Barcelona-trainer Quique Setién is bezig aan zijn laatste uren als eindverantwoordelijke bij de Catalanen. Verschillende media weten zeker dat de club heeft besloten om de oefenmeester op straat te zetten.
Lees verder

‘Barcelona handelt snel na debacle en zet Setién op straat’ | Fri, 14 Aug 2020 21:58
Barcelona-trainer Quique Setién is bezig aan zijn laatste uren als eindverantwoordelijke bij de Catalanen. Verschillende media weten zeker dat de club heeft besloten om de oefenmeester op straat te zetten.
Lees verder

Spaanse sportsites snoeihard voor ontstellend zwak Barça: ‘Belachelijke vertoning!’ | Fri, 14 Aug 2020 21:30
Barcelona is vanavond belachelijk gemaakt door Bayern München. De internationale pers laat geen spaander heel van Barcelona na een ontstellend zwakke vertoning. De Madrileense krant AS heeft het over een ‘historische afslachting’. Kennis van de Spaanse taal is zelfs niet nodig om de koppen te begrijpen. Een overzicht.
Lees verder

Barça-coach Setién voelt de bui hangen na ‘vernederende en pijnlijke nederlaag’ | Fri, 14 Aug 2020 21:23
Het lijkt erop dat Barcelona-trainer Quique Setién de bui al voelt hangen na de dramatische 8-2 nederlaag van zijn ploeg in de kwartfinale van de Champions League.
Lees verder

Vannacht noodbevel in Schilderswijk in Den Haag na rellen | Fri, 14 Aug 2020 21:14
In een deel van de Schilderswijk in Den Haag geldt ook in de nacht van vrijdag op zaterdag een noodbevel. Personen die weigeren gehoor te geven aan het noodbevel zullen worden aangehouden, waarschuwt de gemeente.
Lees verder

Piqué legt eigen hoofd op hakblok: ‘Barça moet veranderen: als ik weg moet, dan ga ik’ | Fri, 14 Aug 2020 21:08
Gerard Piqué heeft zijn eigen Barcelona compleet gefileerd na de krankzinnige uitschakeling. Hij spaart daarbij ook zichzelf niet.
Lees verder

Dit is waarom veel smartphones het maar drie jaar volhouden | Fri, 14 Aug 2020 21:00
Drie jaar houdt een gemiddelde gebruiker het vol met zijn Android-smartphone, zo blijkt steevast uit consumentenonderzoek. Dat komt deels omdat de fabrikanten dat soort gebruikstermijnen hebben geforceerd, en we hen daar massaal in zijn gevolgd, maar ook omdat de software gewoon niet veel langer meegaat.
Lees verder

Voor het eerst in 14 jaar geen Ronaldo en geen Messi in halve finales CL | Fri, 14 Aug 2020 20:58
Na Juventus is vanavond ook FC Barcelona uitgeschakeld in de Champions League. Dat betekent dat we voor het eerst sinds 2006 geen Cristiano Ronaldo en geen Lionel Messi in de halve finales zullen zien.
Lees verder

Barça voor het eerst sinds 2008 zonder prijs | Fri, 14 Aug 2020 20:48
De prijzenkast in het museum van Camp Nou kan deze zomer dichtblijven. Voor het eerst sinds het seizoen 2007-2008 pakt FC Barcelona geen zilverwerk.
Lees verder

Dertien waterbuffels gered uit kanaal in Son en Breugel | Fri, 14 Aug 2020 20:36
Waterbuffels zijn experts op het gebied van zwemmen, maar niet zoals het vrijdagmorgen gebeurde met de dieren van Arjan Swinkels uit Son en Breugel. Dertien waterbuffels waren uit een weiland ontsnapt en in het kanaal gesprongen. De brandweer moest er aan te pas komen om alle dieren weer aan land te krijgen.
Lees verder

Coronabesmetting bij nertsenbedrijf Altforst met 12.000 moederdieren | Fri, 14 Aug 2020 20:29
Bij een nertsenbedrijf in Altforst is het coronavirus vastgesteld. Het bedrijf met 12.000 moederdieren zal zo snel mogelijk worden geruimd. Het bedrijf in de gemeente West Maas en Waal is het 31ste waarbij de besmettelijke ziekte is geconstateerd.
Lees verder

Valencia-eigenaar slaat met enorm statement terug naar woedende fans | Fri, 14 Aug 2020 20:30
Valencia-eigenaar Peter Lim heeft in een uitgebreid statement gereageerd op de woede die er heerst onder de supporters van de club. Hij verdedigt zijn omstreden beleid en zegt dat het simpelweg nodig is.
Lees verder

Willem wil Poolse insluiper ‘zo de sloot in tikken’, maar krijgt medelijden: ‘Eten en kleren gegeven’ | Fri, 14 Aug 2020 20:25
Is Bartik een boef of toch een zielig hoopje mens in nood? Het laatste, oordeelde het Ermelose stel Saskia Zwolsman en Willem Angel al snel over de dakloze Pool die midden in de nacht op hun recreatiekavel kwam ‘kamperen’ en door hen werd overmeesterd. In plaats van boosheid, een preek en een strafzaak kregen Bartik én maatje Piotr een bord eten, kleding en geld voor een treinkaartje. ,,Die jongen komt hier ook niet helemaal naartoe om in de bosjes te moeten slapen.’’
Lees verder

Nederlandse toerist (31) overlijdt voor ogen van vriend bij jetski-ongeluk in Spanje | Fri, 14 Aug 2020 20:11
Bij een jetski-ongeluk rondom het Zuid-Spaanse Torremolinos, een kustplaats vlakbij Málaga, is woensdag een Nederlander om het leven gekomen. Dat bevestigt de Spaanse politie. De 31-jarige toerist liep op het strand van de populaire badplaats La Carihuela een ernstige hoofdwond op toen hij op zijn waterscooter zat. Hulpdiensten konden niets meer voor het slachtoffer betekenen.
Lees verder

Van Aanholt is racisme op sociale media zat en vraagt om actie | Fri, 14 Aug 2020 20:13
Patrick van Aanholt vindt dat sociale mediabedrijven in actie moeten komen tegen racisme. De Oranje-international deelde vrijdag een screenshot van zijn Instagram-pagina waarop te zien is dat iemand hem aanspreekt met ‘Black motherfucker’.
Lees verder

Foppen evenaart Nederlands record 5000 meter in Monaco | Fri, 14 Aug 2020 20:02
Mike Foppen heeft bij de Diamond League in Monaco het Nederlands record op de 5000 meter geëvenaard. De Nijmeegse atleet finishte in de race als vierde in 13.13,06, dezelfde tijd die Kamiel Maase achttien jaar geleden liep op deze afstand in Berlijn.
Lees verder

Imca Marina te zien in The Voice Senior: ‘Ik wil mensen inspireren’ | Fri, 14 Aug 2020 20:01
Een wel heel bijzondere kandidaat doet mee aan The Voice Senior: Imca Marina. Dat onthult RTL Boulevard. Ze wil daarmee mensen inspireren, vertelt ze.
Lees verder

Crisisplan: 85 procent competitie gespeeld? Dan is er een kampioen | Fri, 14 Aug 2020 19:48
Mocht een nieuwe pandemie het Nederlandse voetbal komend seizoen weer stilleggen, dan zijn er straks regels die bepalen hoe de competities te beëindigen. Insteek is dat de ere- en eerste divisie hoe dan ook uitgespeeld worden. Maar lukt dat niet, dan moeten de nieuwe afspraken discussies voorkomen zoals die over de CL-plek voor Ajax of AZ en wel of niet promoveren en degraderen.
Lees verder

Bol derde op 400 meter in Diamond League Monaco | Fri, 14 Aug 2020 19:50
Atlete Femke Bol heeft indruk gemaakt in de hoog aangeschreven wedstrijd uit de Diamond League in Monaco. De Amersfoortse eindigde op de 400 meter als derde in 51,57. Ze had twee Amerikaanse atletes voor zich in het Stade Louis II. Lynna Irby won in 50,50, Wadeline Jonathas werd tweede in 51,40.
Lees verder