Landelijk Nieuws

Ecologische schoonmaakmiddelen vaak niet zo groen als je denkt | Sun, 31 May 2020 14:00
Ecologische schoonmaakmiddelen zijn vaak helemaal niet zo goed voor het milieu als ze beweren. Hoe maak je toch een milieuvriendelijke keuze?
Lees verder

Franse stranden bereiden zich voor: ‘Van mij mogen jullie Nederlanders zo snel mogelijk terugkomen’ | Sun, 31 May 2020 14:01
Dinsdag gaan alle Franse stranden weer open voor het publiek. Het wordt een soort testfase, voorafgaand aan de zomervakantie. ,,We hebben nu al 40.000 à 50.000 euro aan omzet verloren. Van mij mogen de toeristen, en ook jullie Nederlanders, zo snel mogelijk terugkomen.’’
Lees verder

Waarom BMW niet aan ‘zinloze innovaties’ doet: ‘Liever een caravan achter onze hybrides dan een groter accupakket’ | Sun, 31 May 2020 13:49
Op het eerste oog lijken de recente vernieuwingen aan de BMW 5-Serie niet schokkend: een nieuwe neus, andere bumpers, verbeterde navigatie en klaar is Klaus. Maar is dat wel zo? De productexpert van het Duitse merk legt uit: ,,We kunnen niet klakkeloos een elektrische versie introduceren. Voor onze klanten, zeker die in Nederland, is het veel belangrijker dat de plug-in hybride 530e nu wél een flinke caravan kan trekken.”
Lees verder

De verjaardag van... Yara van Kerkhof (30): ‘Ik begin het shorttrack wel echt te missen’ | Sun, 31 May 2020 13:50
In deze sportloze periode bellen we dagelijks met een jarige prominent uit de sportwereld. Door het coronavirus is het toch een heel andere verjaardag dan normaal. Vandaag: Yara van Kerkhof (30) die door de maatregelen die genomen moesten worden tegen het coronavirus, het WK shorttrack miste maar inmiddels weer in training is voor het volgende seizoen. ,,Ik begin het shorttrack wel te missen.”
Lees verder

Hoe Geertjan met Frontberichten miljoenen bereikte: ‘Aan de rand van het bed wilden we zijn’ | Sun, 31 May 2020 13:47
In de tijd dat heel Nederland thuisbleef, keken miljoenen dagelijks het televisieprogramma Frontberichten. Het programma is genomineerd voor de prestigieuze Nipkowschijf. Een gesprek met de bedenker Geertjan Lassche.
Lees verder

Talkshows Beau en Eva ook in najaar eerder op de buis | Sun, 31 May 2020 13:44
De talkshows Beau en Jinek gaan na de zomer niet terug naar de oude begintijd van 22.30 uur. RTL gaat beide programma's in het najaar uitzenden vanaf 22.00 uur, bevestigt de zender.
Lees verder

Op deze datum verschijnt de Penoza-film op Netflix | Sun, 31 May 2020 13:35
De Penoza-film The Final Chapter verschijnt 4 juni op Netflix. Dat heeft de streamingdienst bekendgemaakt.
Lees verder

Staatssecretaris roept op om morgen naar het terras te gaan | Sun, 31 May 2020 13:35
Het is een goed idee om maandag, als de horeca weer opengaat na de gedwongen sluiting vanwege het coronavirus, naar het terras te gaan. Dat zegt staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken.
Lees verder

Ongelukkige Letschert ziet HSV met de schrik vrij komen | Sun, 31 May 2020 13:23
Timo Letschert was vanmiddag de schlemiel bij HSV, dat thuis tegen Wehen Wiesbaden (3-2) met de schrik vrij kwam. De voormalige verdediger van FC Utrecht speelde bij de beide tegengoals een negatieve hoofdrol.
Lees verder

Radja Nainggolan rouwt om overleden nichtje (25), die strijd tegen kanker verloor | Sun, 31 May 2020 13:22
Radja Nainggolan is in rouw. Amber Noboa, de dochter van zijn halfbroer, heeft op 25-jarige leeftijd haar strijd tegen kanker verloren. Dat heeft de ex-Rode Duivel zelf aangekondigd op Instagram.
Lees verder

Meilandjes annuleren alle reserveringen: chateau niet coronaproof | Sun, 31 May 2020 13:17
De realityfamilie Meiland heeft besloten alle reserveringen voor hun Franse bed and breakfast te annuleren. Chateau Marillaux kan alleen voldoen aan de coronaregels bij een halve bezetting, maar de Meilandjes willen geen onderscheid maken tussen gasten.
Lees verder

Deze frittata van London Loy komt goed tot zijn recht bij een droge witte wijn | Sun, 31 May 2020 13:00
Mevrouw Hamersma doet niets liever dan koken en runt een kookboekwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn en houdt van schrijven. Deze week: garnalenfrittata.
Lees verder

LIVE | Gladbach ontvangt Union Berlin in belangrijk duel om Champions Leagueplaatsing | Sun, 31 May 2020 13:02
Nadat er gisteren al vijf duels in de Bundesliga werden gespeeld staan er vandaag nog twee op het programma. Zo komen de topclubs Borussia Mönchengladbach en Borussia Dortmund in actie. Via ons liveblog is alles te volgen. • 15.30 uur: Borussia Mönchengladbach - Union Berlin • 18.30 uur: SC Paderborn - Borussia Dortmund
Lees verder

‘Vlissingen moet overlastplegers streng en snel aanpakken’ | Sun, 31 May 2020 12:50
VLISSINGEN - Het gemeentebestuur van Vlissingen moet strenger (laten) optreden tegen jonge veroorzakers van overlast op onder meer boulevards, de binnenstad en het Middengebied. Het moet afgelopen zijn met ‘accepteren van overlast op diverse plaatsen in de stad’.
Lees verder

Teambaas Renault: ‘Alonso is een optie’ | Sun, 31 May 2020 12:52
Cyril Abiteboul, de teambaas van Renault, zag Daniel Ricciardo vertrekken naar McLaren toen de transfercarrousel begon te draaien en moet nu een lege stoel voelen. Een van de namen die al jaren rondzingt in de Formule 1 is die van Fernando Alonso en Abiteboul beaamt dat de Spanjaard een optie is.
Lees verder

Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen’ | Sun, 31 May 2020 12:40
SCHARENDIJKE - Dat hij het braafste jongetje van de klas niet is, weet hij zelf ook wel. Rico de Jonge springt van hoge bruggen en drift er regelmatig op los met één van zijn auto's. Soms gaat dat goed, maar vaak ook mis. Zoals zaterdagmiddag op de Brouwersdam, waar hij het gestunt moest bekopen met drie bekeuringen en een verplichte rijvaardigheidscursus. ,,Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen, hè.”
Lees verder

Laatste ritje komt stuntman Rico duurt te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen’ | Sun, 31 May 2020 12:40
SCHARENDIJKE - Dat hij het braafste jongetje van de klas niet is, weet hij zelf ook wel. Rico de Jonge springt van hoge bruggen en drift er regelmatig op los met één van zijn auto's. Soms gaat dat goed, maar vaak ook mis. Zoals zaterdagmiddag op de Brouwersdam, waar hij het gestunt moest bekopen met drie bekeuringen en een verplichte rijvaardigheidscursus. ,,Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen, hè.”
Lees verder

Nederlanders en Belgen mogen de grens weer over, ook om te winkelen | Sun, 31 May 2020 12:33
VLISSINGEN - Nederlanders en Belgen mogen vanaf vandaag weer de grens oversteken, ook om te winkelen en te tanken. Dat heeft het Nationaal Crisiscentrum in Brussel zojuist laten weten.
Lees verder

Een tussenjaar nemen ondanks corona? ‘Wil helemaal niet jaar thuiszitten’ | Sun, 31 May 2020 12:30
Jongeren die na de zomer van plan waren een tussenjaar in het buitenland te nemen verkeren in veel onzekerheid. Dat merkt website Scholieren.com na een peiling onder lezers.
Lees verder

Sexy Dionne wil bij K3 en Jennifer verbergt dronkenschap | Sun, 31 May 2020 12:27
Korte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
Lees verder