Landelijk Nieuws

LIVE | KNVB hoopt op steun van de UEFA tijdens online meeting | Wed, 01 Apr 2020 05:08
Het coronavirus houdt de sportwereld in zijn greep. Lees in het liveblog hieronder de laatste ontwikkelingen. Zo heeft in Nederland TeamNL het initiatief genomen om mensen thuis fit te houden.
Lees verder

De race om beademingsapparaten, Willem-Alexander belt mee | Wed, 01 Apr 2020 05:00
Het kabinet schuwt geen enkel middel om duizenden nieuwe beademingsapparaten voor coronapatiënten snel naar Nederland te krijgen. Zelfs koning Willem-Alexander wordt ingezet, hij belde met Duitse fabrikant Dräger. Toch is de vraag is of de nieuwe apparaten wel op tijd arriveren.
Lees verder

FIFA is bereid om het seizoensslot en de transferperiode op te schuiven | Wed, 01 Apr 2020 05:00
De FIFA wil het huidige voetbalseizoen langer laten duren. Ook wil de wereldvoetbalbond kaders scheppen om te schuiven met de komende transferperiode en de ingangsdatum van nieuwe spelerscontracten. Dat blijkt uit een concept-document van de FIFA met adviezen voor clubs en bonden.
Lees verder

Plak huiswerk op het raam, de juf komt het nakijken op 1 april | Wed, 01 Apr 2020 05:00
‘Hey juf, uw veter zit los.’ Dat is een wat lastige grap om te maken nu alle leerlingen thuis zitten en de juf thuiswerkt. Toch proberen leraren hun kinderen op afstand in de maling te nemen. Veel andere bedrijven lijken 1 april tijdens deze coronacrisis over te slaan.
Lees verder

Dit was mijn wereld zonder dat ik er erg in had | Wed, 01 Apr 2020 05:00
Het is anders deze dagen. Drastisch anders. Blij zijn met de lente lijkt taboe. Wandelend loeren we achterdochtig naar elkaar, je moet op anderhalve meter afstand blijven hoor. De voordeurbel. Als ik opendoe staat de postbode al tien meter verder op straat te zwaaien dat hij een pakketje heeft neergelegd. De boekwinkel is open, nog wel. Ook daar waan ik me een melaatse. Geen kip, bijna geen kip te zien. Het lijkt of er iemand met een gifspuit door de wereld is getrokken om elk spoortje levendigheid de kop in te drukken.
Lees verder

De dag dat er geen reservedoel in Bernabéu te vinden was | Wed, 01 Apr 2020 04:55
Elke dag belichten wij een historisch sportmoment van dezelfde datum. Vandaag 1 april 1998: de gebroken doelpalen van Mario van der Ende.
Lees verder

Geen tuin? In potten en bloembakken kun je toch tuinieren | Wed, 01 Apr 2020 04:00
Rustig in de tuin werken, het is een veelgehoorde tip voor wie in deze rusteloze coronatijden verplicht thuiszit. Voor je geluksgevoel zijn bloemen, planten en met je handen in de aarde woelen sowieso goed. Maar wat als je geen tuin hebt? Geen probleem, ook in potten en bloembakken kan je tuinieren. Tuinexpert Romke van de Kaa geeft tips.
Lees verder

Lizzo stuurt eten naar 26 ziekenhuizen in VS | Wed, 01 Apr 2020 02:33
Lizzo liet eten bezorgen bij maar liefst 26 ziekenhuizen in Amerika, om zo haar waardering te tonen voor de hulpverleners die dag in en uit werken om mensen te helpen. Dit liet de 31-jarige zangeres weten via een filmpje op sociale media.
Lees verder

Steeds minder plekken om te roken, ook sigaretten worden duurder | Wed, 01 Apr 2020 02:17
Pakjes sigaretten en shag worden met ingang van woensdag een stuk duurder. Daarnaast gaat het aantal verkooppunten van tabak en de plekken waar nog gerookt mag worden verder omlaag.
Lees verder

Oplichters maken misbruik van coronavirus | Wed, 01 Apr 2020 01:00
‘Antibacteriële’ bankpassen, afpersingsmails waarin wordt gedreigd met een coronabesmetting of mondkapjes die nooit aankomen. Met slinkse trucs proberen cybercriminelen een slaatje te slaan uit de coronacrisis.
Lees verder

Bohemian Rhapsody-cover van OG3NE krijgt goedkeuring van Queen | Tue, 31 Mar 2020 21:01
Een cover die OG3NE dinsdag online heeft gezet van Bohemian Rhapsody is goedkeurend ontvangen door de heren van Queen. De band deelde de beelden van de zusjes met hun eigen 3,9 miljoen volgers op Instagram. ‘Is this the real life?’, vragen Lisa, Amy en Shelley zich toepasselijk af op sociale media.
Lees verder

‘Nu nog gasten ontvangen? Dat kun je niet maken’ | Tue, 31 Mar 2020 20:36
BURGH-HAAMSTEDE - Bij vakantiepark 't Torentje in Burgh-Haamstede is het duidelijk: rood-witte linten bij de toegang laten er geen twijfel over bestaan dat de gasten even niet welkom zijn. Maar het gezelschap dat dinsdagmiddag het parkeerterrein opdraait moet eigenaar Leo Thijsse wel toelaten. Politie en handhavers zijn op pad om het verbod op toeristische overnachtingen te controleren.
Lees verder

‘Vaak zijn het de apps die de extra druk op de lijn niet aankunnen’ | Tue, 31 Mar 2020 20:26
Van leerkrachten en zorgmedewerkers tot netwerkbeheerders, vakkenvullers en vuilnismannen, ze hebben in deze coronacrisis ineens allemaal een ‘vitaal beroep’: een baan die de samenleving draaiende houdt in barre tijden. Wie zijn deze onmisbare mensen? De PZC belicht hen de komende tijd. Vandaag: Barend de Lange, manager het Network Operations Center van DELTA.
Lees verder

Verbod op slaaptoerisme staat los van ‘28 april’ | Tue, 31 Mar 2020 20:10
MIDDELBURG - Het verbod om als toerist in Zeeland te overnachten is niet gekoppeld aan de datum van 28 april, de datum die het kabinet heeft genoemd in het kader van de landelijke maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus. Ook in de meivakantie kan het nog van kracht zijn.
Lees verder

Reina vecht tegen corona: 'Eindeloze minuten van angst, ik kreeg geen lucht meer’ | Tue, 31 Mar 2020 20:10
Pepe Reina (37) zou er geen enkele moeite mee hebben als er besloten wordt het Premier League-seizoen te beëindigen. De doelman van Aston Villa raakte besmet met het coronavirus en vreesde even voor zijn leven toen hij 25 minuten lang geen lucht meer kreeg.
Lees verder

Taartenbakker ‘Abel’ kampt met burn-out: ‘En het gaat nooit meer over’ | Tue, 31 Mar 2020 20:08
Siemon de Jong, bekend van het kinderprogramma De Taarten van Abel, kampt met een burn-out. Dat vertelde hij vanavond in een openhartig gesprek met Özcan Akyol in De Geknipte Gast. ,,Ik zeg altijd: ik ben burn-out en het gaat nooit meer over. Zonder dramatisch te willen zijn.”
Lees verder

Telers komen niet van aardappelberg af | Tue, 31 Mar 2020 19:57
POORTVLIET - Aardappeltelers zitten op een ‘tikkende tijdbom’. Door de sluiting van horeca en pretparken hebben frietproducenten de productie meer dan gehalveerd. Telers kunnen hun bewaaraardappelen niet meer kwijt. Landelijk blijft er zo 1 miljoen ton aardappelen over. Dat is 16 kilo per Nederlander. De hoop is nu gevestigd op de zetmeelindustrie.
Lees verder

Ik blijk Patty Brard nodig te hebben, als welkome afleiding in onzekere tijden | Tue, 31 Mar 2020 19:35
Nynke de Jong schrijft meerdere keren per week over wat haar bezighoudt.
Lees verder

Terug naar normaal is nog ver weg, zegt Rutte | Tue, 31 Mar 2020 19:19
Nederland blijft nog tot zeker 28 april op ‘intelligente’ wijze op slot. Tekenen dat het virus op retour is, zijn nog te broos, zegt premier Rutte.
Lees verder

3FM-dj Rámon over burn-out: De zon gaat steeds meer schijnen | Tue, 31 Mar 2020 19:19
Het gaat langzamerhand weer beter met Rámon Verkoeijen. De 3FM-dj is momenteel herstellende van een burn-out en is op de weg terug. ,,Het gaat een beetje met ups and downs”, zei hij vandaag in de allerlaatste editie van het programma Mark+Rámon. ,,Het is een beetje zoals het weer. De zon gaat steeds meer schijnen.”
Lees verder