Landelijk Nieuws

Vitesse bezuinigt miljoenen: gat in de begroting moet dicht | Tue, 18 Jun 2019 05:08
Valeri Oyf snijdt in de kosten van Vitesse. De Russische eigenaar wil met een miljoenenbezuiniging de financiële huishouding bij de Arnhemse profclub op orde krijgen. Het budget voor de selectie blijft wel op peil.
Lees verder

Eenmaal in het mortuarium draaide ik direct weer om. Dat is ‘m niet hoor, lachte ik iets te hard. | Tue, 18 Jun 2019 05:00
Het was de eerste nacht dat onze baby in zijn eigen kamertje sliep toen we werden gewekt door het schijnsel van een zaklamp. De deurbel ging. Ik keek naar buiten en zag een politiewagen op de stoep.
Lees verder

Bleekemolen is zege Le Mans alweer kwijt | Tue, 18 Jun 2019 05:03
Autocoureur Jeroen Bleekemolen is zijn zege in de 24 Uur van Le Mans na een dag weer kwijtgeraakt. Het team Keating Motorsports, waarin Bleekemolen samen met teamgenoten Ben Keating en Felipe Fraga de zege pakte in de klasse GTE Am, is gediskwalificeerd wegens overtreding van de capaciteit van de brandstoftank.
Lees verder

Zeeuwse boeren in nood: ‘Als we alleen van ons boerenbedrijf moesten leven, zouden we het niet redden’ | Tue, 18 Jun 2019 05:00
MIDDELBURG - De aardappel, de ui, de boerenkool - we halen ze voor een habbekrats in de supermarkt. Dat moet anders, zegt minister Carola Schouten van Landbouw. Boer Jan Poppe en zijn vrouw Ella in Middelburg reageren: er zal nog veel moeten veranderen voor agrariërs van hun bedrijf kunnen leven.
Lees verder

‘Ziekenhuiszorg voor oudere laat te wensen over’ | Tue, 18 Jun 2019 05:00
De ziekenhuiszorg voor oudere mensen moet veel beter worden afgestemd op hun individuele behoeften, blijkt uit een nieuw rapport. Vaak hebben ouderen meerdere gezondheidsproblemen tegelijk en ook kan een reguliere ziekenhuisbehandeling ze een psychische of lichamelijk terugval bezorgen.
Lees verder

De nieuwe preutsheid in Hollywood | Tue, 18 Jun 2019 05:00
Wie geregeld naar de bioscoop gaat is het misschien opgevallen. Waar zijn de onstuimige seksscènes gebleven? De meeste Amerikaanse speelfilms ogen tegenwoordig braaf en preuts.
Lees verder

Dichtbegroeid bosgebied minutieus uitgekamd om vermiste Belg Théo terug te vinden | Tue, 18 Jun 2019 04:47
In Cape Byron, de kuststreek ten oosten van het Australische stadje Byron Bay, waar de Belgische backpacker Théo Hayez eind vorige maand verdween, is de politie samen met tientallen vrijwilligers al de hele dag bezig met de zoektocht naar sporen van de vermiste jongen. Dichtbegroeide bosgebieden rotsachtige kustgebieden worden minutieus uitgekamd, voorlopig nog zonder resultaat.
Lees verder

Rutte wil de 'gewone man' te vriend houden | Tue, 18 Jun 2019 04:35
Ineens slaat Mark Rutte een andere toon aan. Multinationals zijn uit de gratie en er is onvrede over de koopkracht. Dus is het tijd voor een ander geluid.
Lees verder

'Kinderen zien seks als enige optie om te kunnen eten' | Tue, 18 Jun 2019 04:19
Voor 50 eurocent verkocht de Keniaanse Beatrice al op jonge leeftijd haar lichaam aan lokale mannen. Toen ze op het strand op zoek ging naar een rijke blanke toerist, werd ze gedrogeerd, in elkaar geslagen en voor dood achtergelaten.
Lees verder

Controle op werk met gevaarlijke stoffen aangescherpt | Tue, 18 Jun 2019 04:10
Bedrijven waar wordt gewerkt met gevaarlijke stoffen laten veel steken vallen. De controles worden daarom flink aangescherpt. Ook gaan de boetes omhoog.
Lees verder

Na politieke moord in Duitsland blijft het bij ons oorverdovend stil | Tue, 18 Jun 2019 04:00
Özcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.
Lees verder

Bijna 2 jaar celstraf voor man die video van moskeeschutter rondstuurde | Tue, 18 Jun 2019 03:55
In Nieuw-Zeeland is een man dinsdag veroordeeld tot 21 maanden gevangenisstraf, omdat hij de video van het bloedbad in Christchurch had verspreid. De zakenman stuurde de video van de moskeeschutter naar zeker 30 relaties.
Lees verder

Bella Hadid gaat door het stof na ‘racistische’ foto op Instagram | Tue, 18 Jun 2019 03:04
Bella Hadid is diep door het stof gegaan nadat ze op sociale media van racisme werd beticht. Het model plaatste in haar Instagram story een foto waarop ze met haar schoen tegen een raam op het vliegveld zit. Op de achtergrond zijn zowel Saudische vliegtuigen, als vliegtuigen uit de Verenigde Arabische Emiraten te zien, waardoor het lijkt alsof ze er tegenaan trapt.
Lees verder

Pesters hebben het voorzien op zelfrijdende auto: afsnijden en bumperkleven | Tue, 18 Jun 2019 03:00
Nog voordat de zelfrijdende auto te koop is, wordt hij al flink gepest door medeweggebruikers. De bedrijven die met robotauto's praktijkproeven doen, melden in toenemende mate dat zij getreiterd worden door automobilisten en voetgangers.
Lees verder

Nieuwe advocaat van Harvey Weinstein wil er alweer mee stoppen | Tue, 18 Jun 2019 01:51
Harvey Weinstein heeft een nieuwe tegenslag moeten incasseren. Zijn advocaat Jose Baez heeft het helemaal gehad met de eens zo gevierde Hollywoodproducent en wil zijn werkzaamheden per direct staken, meldt Page Six. Baez werkte pas 6 maanden voor Weinstein.
Lees verder

Zeker 11 doden en 122 gewonden bij zware aardbeving in China | Tue, 18 Jun 2019 01:11
De Chinese provincie Sichuan is vannacht opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 6.0. Vooralsnog maken de plaatselijke verantwoordelijken en staatsmedia melding van minstens 11 doden en 122 gewonden.
Lees verder

‘Staatssecretaris Snel liet onderzoek naar kinderopvangtoeslag inperken’ | Tue, 18 Jun 2019 00:17
Staatssecretaris Menno Snel (Financiën) heeft een onderzoek naar het falen van de Belastingdienst in de affaire-kinderopvangtoeslag laten inperken. Dit was nadrukkelijk tegen het advies van de onderzoekers die hij zelf inhuurde. Zij adviseerden om veel dieper te graven om de onderste steen boven te krijgen, melden RTL Nieuws en Trouw.
Lees verder

Rick Brink (33) gekozen tot 'minister' van Gehandicaptenzaken | Mon, 17 Jun 2019 23:41
Rick Brink (33) is maandagavond in het Kurhaus tijdens een live-uitzending van KRO-NCRV verkozen tot officieuze minister van Gehandicaptenzaken. Brink werd door een jury gekozen uit zes kandidaten.
Lees verder

VS komen met nieuwe beelden van aanval tanker | Mon, 17 Jun 2019 23:06
Het Amerikaanse leger heeft opnieuw beelden vrijgegeven die Iran in verband moeten brengen met de aanval op twee tankers. Daarop zou te zien zijn hoe de Iraanse Revolutionaire Garde een onontplofte magneetmijn weghaalt bij een Japans schip dat was beschadigd in de Golf van Oman.
Lees verder

TU stelt nieuwe vacatures wetenschapsbanen alleen open voor vrouwen | Mon, 17 Jun 2019 22:25
De TU Eindhoven stelt vacatures voor wetenschappelijk personeel uitsluitend open voor vrouwen. Het college van bestuur heeft dat laten weten aan alle medewerkers en studenten.
Lees verder