Deelauto

Hieronder vind je de informatie over de 2 nieuwe deelauto’s die beschikbaar komen vanaf oktober 2020.
(Gepubliceerd 9 sept. 2020)

Publicatie 7 mei 2020

DEELAUTO nu beschikbaar t/m 24 mei.

Beste mensen,

De deelauto staat sinds twee weken op Oostkerkestraat 13. Behalve via mail en facebook, is dit ook door de PZC onder de aandacht gebracht: https://www.pzc.nl/bevelanden/inwoners-wolphaartsdijk-kunnen-de-komende-weken-kennismaken-met-de-deelauto~a30f068a/

Een mooie kans voor eenieder om te ervaren hoe het praktisch werkt en vertrouwd te raken met de auto. Inmiddels hebben enkele inwoners zich als rijder aangemeld bij GoodMoovs, de app op hun telefoon gezet en een proefritje gemaakt. In overleg met de Stichting duurzame mobiliteit Zeeland is besloten de auto t/m zondag 24 mei beschikbaar te stellen. Dus twee weken langer. Zo kunnen meer inwoners kennis maken met de deelauto.

Dus grijp die kans! Het eerste uur rijden is bovendien gratis! We helpen je graag op weg. Het stappenplan om te gaan rijden, hebben we weer bijgevoegd. Als je het prettig vindt, kan een van ons erbij zijn (op gepaste afstand) voor nadere uitleg.

Zelf (Sander) heb ik me van de week aangemeld op de website van GoodMoovs: https://www.goodmoovs.net

Ik kreeg netjes een bevestiging per mail en mijn account werd geactiveerd. Na verificatie van mijn bankrekeningnummer (transactie € 0,01) en rijbewijs (kopie gemaild) was ik klaar voor een reservering. Gistermiddag heb ik mijn eerste rit gereden😁. Op mijn telefoon naar de app (eerst bluetooth en ‘ locatiegegevens delen’  aan) en de auto ontgrendeld. Op de instructiekaarten in de auto stond duidelijk wat te doen. Even de tijd genomen om alles goed te bekijken en in te stellen en even wat contactoppervlakken met een doekje schoon te maken (voorzorgsmaatregelen corona). Nu was ik er klaar voor. De assistentie bij uitrijden en inparkeren (schermpje in auto) is prettig. Dat heb ik in mijn eigen auto niet. De auto rijdt licht en stil. Had nog niet eerder in een automaat gereden, maar dat wende heel snel. Kortom, het is me goed bevallen. Ik weet nu hoe het werkt en dat maakt het ook makkelijker om de auto een volgende keer weer te gebruiken.

We wensen jullie ook veel succes met de eerste kennismaking. En we zijn zeer benieuwd naar jullie ervaringen!

Ook suggesties voor verbetering zijn uiteraard van harte welkom.

Met vriendelijke groet,

Sander en Hannah
namens de dorpsvereniging

en Nienke Dekkers-Bijlsma
namens de Stichting Duurzame Mobiliteit ZeelandPublicatie 20 april 2020

De deelauto van Wolphaartsdijk.

Beste inwoners van Wolphaartsdijk en Oud-Sabbinge,

Na onze update hebben we meer goed nieuws!

Een deelauto is nu tijdelijk al beschikbaar t/m zondag 10 mei!

Vanwege de maatregelen tegen corona, staan deelauto’s van het E-mobility Park in Vlissingen ongebruikt aan de kant. Dat is zonde, dachten we. Stichting Duurzame Mobiliteit Zeeland stelt daarom een van deze auto’s tijdelijk beschikbaar voor Wolphaartsdijk. Het is een zwarte Nissan Leaf – met op de zijkant het logo van het E-Mobility Park. Deze staat op de parkeerplaats van Oostkerkestraat nr 13. Dat is schuin aan overzijde van de Griffioen.

Kortom, een mooie gelegenheid voor eenieder om de deelauto uit te proberen. Zo kun je een beetje wennen aan het reserveren en het gebruik. En de eerste proefrit (max. 1 uur) is gratis! Hieronder leggen we uit wat er voor nodig is om te kunnen rijden en waarmee je rekening moet houden.

Voordat je kunt rijden

Allereerst zul je je via de website van GoodMoovs moeten aanmelden als rijder. Hoe dat gaat, kun je lezen in de bijlage ‘in 5 stappen op weg’ . Daarin staat ook wie je kan benaderen als je vragen hebt, of als je ergens tegen aan loopt. Als registreren en koppelen aan je rijbewijs gelukt is en je hebt de app van GoodMoovs op je telefoon, dan kun je de auto reserveren. Voordat je je rit gaat inplannen, willen we je vragen om een van onze lokale contactpersonen te benaderen. Zij helpen je graag met uitleg over het praktisch gebruik en enkele aandachtspunten. Hun contactgegevens vind je in de bijlage. Daarnaast hebben we als bijlagen toegevoegd: een instructiekaart voor de auto en een instructiekaart voor het laden onderweg. Deze instructiekaarten liggen uiteraard ook in de auto.

Waarmee moet je rekening houden?
•             Als je wilt rijden, is aan te raden uiterlijk een dag van te voren alle praktische zaken te regelen; het verwerken van je informatie door GoodMoovs kan enkele uren duren;
•             De deelauto is een automaat. Voor de schakelaars onder ons: linkerbeen hoef je niet te gebruiken ;))
•             Je eerste rit is gratis (max 1 uur?); de tarieven voor een volgende rit vind je op website van het E-Mobility Park
•             Er is geen leeftijdsbeperking. Iedereen met een rijbewijs die zich heeft aangemeld mag rijden;
•             Je mag alleen zelf rijden, het is niet toegestaan om iemand anders te laten rijden onder jouw account (anders ben je niet verzekerd…)
•             De auto is all risk verzekerd, ook de inzittenden; wel is er een eigen risico van € 300,- in geval van schade
•             Hou er rekening mee dat je ca 5-10 min nodig hebt voordat je kunt rijden om: de kabel te ontkoppelen, de auto te checken op eventuele schade, de stoel en spiegels in te stellen, de rit te activeren en eventueel je bestemming in te voeren.

Voorzorgsmaatregelen ivm corona-virus

Om de deelauto te  kunnen gebruiken in deze periode, zijn enkele aanvullende afspraken nodig. Graag vooraf even contact opnemen met Marjo of Paul. Zij kunnen je daar meer over vertellen:
•             er zit tenminste 2 uur pauze na het gebruik van de deelauto
•             voordat je gaat rijden en na afloop van je rit, maak je met een doekje enkele contactoppervlakken schoon en ontsmet je je handen
•             houdt je verder aan de afspraken zoals die door de regering zijn afgekondigd!

Heb je na bovenstaande nog vragen? Laat het ons weten? We wensen jullie alvast heel veel succes en plezier met je eerste proefrit.

We zijn heel benieuwd naar jullie ervaringen. Deel die gerust met ons via Facebook of via de e-mail. Zo werken we samen aan een succesvolle kennismaking met de deelauto!

Met vriendelijke groet,

Sander en Hannah
namens de dorpsvereniging

en Nienke Dekkers-Bijlsma
namens de Stichting Duurzame Mobiliteit Zeeland

Je vindt daar de volgende instructies:

*Deelauto – In 5 stappen op weg
*Instructiekaart Nissan SZ-619-F
*Instructiekaart Laden Onderweg

Beste mensen,

Graag houden we jullie op de hoogte van de voorbereiding op de introductie van deelauto’s in Wolphaartsdijk. Hieronder puntsgewijs de laatste ontwikkelingen:

•          we hopen in september te kunnen starten. Dat zal gebeuren vanaf locatie de Griffioen. In het begin staat er één auto en bij toenemend gebruik komt er een tweede bij. Vanwege het coronavirus worden de auto’s enkele maanden later geleverd. De start in september is uiteraard onder voorbehoud van tijdige levering van de auto’s.

•          er hebben zich drie dorpsgenoten aangemeld als lokale aanspreekpunten: Paul Jongejan, Rob Schuit en Marjo Hamelink. Zij willen ons allen graag helpen bij het praktische gebruik (Paul en Rob) en bij het vertrouwd raken met de deelauto (Marjo). Daar zijn we echt super blij mee!

•          we gaan verder met de Stichting Duurzame Mobiliteit Zeeland (SDMZ); uit gesprekken met de heer Vermeulen is duidelijk geworden dat samenwerking onvoldoende kansrijk lijkt. Desondanks hebben we er alle vertrouwen in dat we samen met de stichting SDMZ en met steun vanuit provincie Zeeland en gemeente Goes deelauto’s in Wolphaartsdijk mogelijk gaan maken.

•          de voetbalvereniging overweegt om de laadpaal aan te schaffen, te laten plaatsen bij de Griffioen en die vervolgens zelf te exploiteren. Mocht dat gaan lukken, dan houden we de opbrengst van het opladen van de deelauto’s ‘in het dorp’.

Kortom, we zijn klaar voor een succesvolle introductie van de deelauto.

Tegelijkertijd zullen we de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de maatregelen in Nederland op de voet moeten volgen, om te bepalen hoe en wanneer we jullie kennis kunnen laten maken met de deelauto. 

Een nieuwe update volgt, zodra we meer weten.

Dus houd de mail en website van de dorpsvereniging in de gaten, of volg ons via facebook:  https://www.facebook.com/Deelauto-Wolphaartsdijk-102628811320552/

Heb je tussentijds vragen of suggesties? We horen ze graag!

Met vriendelijke groet,
Hannah en Sander
Namens de dorpsvereniging