Help jij mee om levens te redden in je buurt?

0
96

Word burgerhulpverlener !!!

Een hartstilstand kan iedereen overkomen. De kans om te overleven is het grootst als iemand binnen 6 minuten reanimeert en een AED aansluit. Als elke minuut telt, is snelle hulp van levensbelang.

In onze gemeente zijn voldoende AED’s om mensen met een hartstilstand te kunnen helpen. Het aantal mensen dat kan reanimeren en een AED kan aansluiten, is de laatste jaren helaas afgenomen. Hierdoor is het niet altijd mogelijk om binnen 6 minuten te starten met reanimeren. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe burgerhulpverleners.

De eerste zes minuten

Bij een hartstilstand zijn de eerste 6 minuten cruciaal. Als je binnen deze minuten reanimeert en een AED aansluit, is de kans op overleven en leven met minimale schade het grootst. Een ambulance kan er niet altijd binnen 6 minuten zijn. Als burgerhulpverlener kun jij dat wel!

Je krijgt een oproep via je telefoon met de vraag om direct naar het slachtoffer te gaan. Je start met reanimeren (of haalt eerst een AED op) en gaat door totdat de professionele hulpverleners het van je overnemen.

Aanmelden als burgerhulpverlener

Iedereen die 18 jaar of ouder is kan een burgerhulpverlener worden. Je moet de afgelopen 2 jaar een reanimatiecursus hebben gevolgd. Heb je deze nog niet gevolgd, dan kan dat alsnog. Soms verzorgen wijk- en dorpsverenigingen deze cursussen speciaal voor burgerhulpverleners. De vereniging kan de kosten voor de deelnemers declareren bij de gemeente. Ook kun je zelf een reanimatiecursus volgen. Vaak vergoedt je zorgverzekering de kosten voor de cursus. Is dit niet het geval, dan kun je de kosten declareren bij de gemeente.

Help jij mee om levens te redden in je buurt? Meld je dan aan via www.hartslagnu.nl.   

Heb je al een reanimatiecursus gevolgd en zoek je een plaats om deze jaarlijks te verlengen? Via de EHBO vereniging in Wolphaartsdijk kun je hiervoor een herhalingscursus volgen. Dit wordt elk jaar aangeboden in het najaar. Aanmelden voor de herhalingsles reanimatie kan via EHBOWolphaartsdijk@hotmail.com

Deze herhalingsles reanimatie is speciaal voor onze burgerhulpverleners die zijn aangemeld bij HartslagNu.

Bij voldoende aanmeldingen kunnen wij ook de reanimatiecursus verzorgen voor nieuwe burgerhulpverleners die nog geen reanimatiecursus hebben gevolgd maar dit wel graag zouden willen en zich willen aanmelden bij HartslagNu. Mail ook hiervoor naar EHBOWolphaartsdijk@hotmail.com

Foto: beschikbaar gesteld door gemeente Goes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.