Politiek Café – Goese politici kritisch bevraagd door inwoners Wolphaartsdijk.

0
140

Fractievoorzitters van de gemeente Goes kregen het woensdagavond zwaar te verduren tijdens het politiek café in Wolphaartsdijk. De zaal zat vol wantrouwige inwoners die terugblikken op de beloftes die de partijen twee jaar geleden hebben gemaakt tijdens het lijsttrekkersdebat. Al snel blijkt dat weinig daarvan zijn uitgekomen. De dorpelingen zijn teleurgesteld.

Op het podium in de gymzaal zitten zeven fractievoorzitters van verschillende partijen in de gemeente Goes die hun standpunt verdedigen. “Als we kijken naar verduurzaming van gebouwen waaronder deze gymzaal, dan gaan we daar de komende jaren mee aan de slag. Mijn partij heeft zich hardgemaakt voor het behoud van de bomen aan de Nieuwedijk langs de weg. Dat is gelukt en daar zijn we blij om”, zegt Marco Eestermans van PvdA/Groenlinks.

Ongeloof

Uit de zaal klinken veel geluiden van ongeloof. “Beste ideeën, mooie beloftes, voor mij zijn dat loze woorden”, zegt een inwoner. Inwoonster Ilse van Loo komt zelfs naar het podium toegelopen om haar zegje te doen: “Wethouders kijken je nooit aan tijdens de nieuwjaarsreceptie. Toon eens wat belangstelling. Het empathisch vermogen bij wethouders is verdwenen en de wethouder waar ik het over heb is er nu ook niet.”

Na het eerste deel van de avond heeft inwoner Martin Boer weinig positiefs te zeggen over de politiek. “Hier ligt een recreatieterrein waar al jaren niets aan gedaan wordt, het is gewoon zonde. Er wordt drie ton opgehaald met toeristenbelasting en dat wordt niet terug geïnvesteerd in het dorp. We zijn dan wel een recreatiegemeente, maar je vindt het nergens terug. Een paar lullige vlaggen zijn er neergezet, dat is het.”

Boos

Het maakt Boer boos dat er geen actie wordt ondernomen. “Ik ga ook niet inspreken vanavond, dan ga ik me veel te kwaad maken.” Inwoonster Marianne Kegge is minder boos. “Ik vind het interessant om te weten hoe de gemeente Goes over bepaalde zaken denkt. Het blijft wel politiek, er zijn weinig solide uitspraken. Toch denk ik dat ze wel luisteren en dat het daarom belangrijk is om onze stem te laten horen vanavond.”

Tweede kans

Wat de organisatie betreft, verdiend de politiek een tweede kans. “We proberen de boel een beetje aan te zwengelen om de beloftes de komende twee jaar waar te maken. Het is de bedoeling om concrete dingen te ontfutselen wat betreft nieuwbouw van woningen, bedrijfspanden, groei en het aanzicht van Wolphaartsdijk. Alles wordt opgenomen dus de partijen geven we nu wat tijd om te laten zien wat ze kunnen en willen betekenen voor ons dorp”, zegt Gerben de Witte van de organisatie.

Bron: Omroep Zeeland.
Foto: Ad de Wit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.