Nieuws van de Vereniging “Gemeenschap Wolphaartsdijk”

0
384

Herdenking Watersnoodramp 1 februari 2022:

Het stormde op 31 januari 2022 en de dag daarna was de wind nog niet uitgewaaid.
Gedachten vermenigvuldigen zich dan ook bij ons Watersnoodmonument op de dijk bij Recreatieterrein de Schelphoek.
Meer dan 1800 personen verdronken tijdens de Ramp van 1953 in Zuid West Nederland, waaronder 12 inwoners van onze dorpen. Ter nagedachtenis aan hen, hebben we als bestuur van de Dorpsvereniging een boeket bloemen bij het monument gelegd.

Dodenherdenking 4 mei 2022

En nu we het toch over herdenken hebben , op 4 mei 2022 is er de Dodenherdenking. We zijn nog volop bezig met de organisatie ervan, maar we willen weer zoals zooe de Corona maatregelen vanaf 19:30 samen komen in de Griffioen, alle dorpsbewoners zijn hier welkom. Er zal een toespraak zijn en enkele basisschoolleerlingen zullen een gedicht voorlezen en er zullen kransen worden gelegd.
Om 20:00 uur zijn we een paar minuten stil op het op plein voor de Griffioen bij het monument, om na te denken en te overdenken aan allen die hun leven gaven in het wrede oorlogsgeweld.

Project beweegtuinen/dorpen

In de vorige berichten hebben we aangegeven dat de gemeente positief was over de  zelfwerkzaamheid t.b.v. de beweegtuin op de locatie Sportpark.
We hebben nog steeds hoop dat de gemeente deze positieve reactie omzet in een financiële ondersteuning, dat zou geweldig zijn.
Verder heeft de realisatie i.v.m. levering van materiaal wat vertraging opgelopen, maar zijn de toestellen voor de beweegtuin bij de Meuleweie inmiddels geplaatst.
Vol goede moed gaan we verder.
De werkgroep beweegtuin – dorpen is inmiddels in overleg met de gemeente aan het kijken voor een officiële opening van de locatie Meuleweie.

Pogingen tot – en inbraken in bedrijfsbussen

Via meerdere dorpsbewoners kwam ons ter ore dat er pogingen gedaan zijn tot – en inbraken zijn gepleegd in bedrijfsbussen. We hebben dit direct onder aandacht gebracht van de politie via onze wijkagent.
De politie heeft toegezegd de komende tijd extra aandacht te zullen geven aan de buitengebieden en Wolphaartsdijk in het bijzonder.
Ook raadt de politie aan, altijd aangifte te doen.

Verkiezingsdebat maandag 14 maart

U /jij was er toch ook wel op 14 maart jl in de Griffioen?
De Ondernemersvereniging en de Dorpsvereniging organiseerden maandag 14 maart een verkiezingsdebat. Gastspreker deze avond was mevrouw Jacqueline van den Hil en natuurlijk waren er ook de lijsttrekkers van de aan de gemeenteraadsverkiezingen deelnemende partijen. Bert van Leerdam van Omroep Zeeland leidde het debat.
We hopen dat deze avond juist de twijfelaars over de streep heeft getrokken om te kiezen voor de partij van hun keuze.
Natuurlijk moet dat een partij geworden zijn die ruim aandacht heeft voor onze dorpen.

Deelauto’s

En ineens was er het bericht eind januari 2022 dat de Stichting Duurzame Mobiliteit Zeeland per 1 februari 2022 stopt met de deelauto’s in Wolphaartsdijk.
Wat jammer zeg, maar de locale initiatiefnemers Sander Hoogewoning en Hanna Twigt zijn inmiddels in gesprek gegaan met een mogelijke nieuwe deelauto provider en de gemeente Goes voor een vervolg.
Inmiddels is er een andere deelauto gestationeerd en kan daarvan weer gebruik worden gemaakt. Zie hiervoor de aparte mededeling op deze website en Facebook.
We danken Sander en Hanna voor hun enthousiasme en inzet hiervoor.  

Werkzaamheden Veerdam

De werkzaamheden aan de herindeling van de Veerdam zijn in volle gang. De contouren van de beide taluds zijn al goed zichtbaar en ook is het talud met oude stenen langs de afscheiding aangebracht. De openbare parkeerplaatsen zijn gereed met 1 authentieke  meerring (er komen er in totaal 3,zoals gevraagd). De perkoen palenrij is aan de oostkant aangebracht. Momenteel is men bezig met de afscheiding te maken tussen het openbare gedeelte en het gedeelte van de RYCB. Daarna moet de rest nog bestraat worden. Verwachting is  dat de werkzaamheden medio april gereed zullen zijn. Iets later dan gepland dit in verband met de slechte weersomstandigheden in februari.

Tot zover ons nieuws, heeft u vragen hierover?
Dan kunt u ons altijd bereiken via mailadres : secretariaat@wolphaartsdijk.dvnproject.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.