Busreisjes voor ouderen ‘Goes op Stap’

0
421

Afgelopen jaar werden de busreisjes voor ouderen nog georganiseerd door het Rode Kruis. Dit wordt vanaf januari 2020 overgenomen door SVRZ en Zorggroep Ter Weel onder de nieuwe naam “Goes op Stap”.

De doelgroep blijft hetzelfde namelijk; de reisjes zijn voor ouderen die zelfstandig wonen, minder mobiel zijn en niet meer in de gelegenheid zijn om zelf een uitstapje te maken en/of geen netwerk hebben.

De bus van SVRZ of Zorggroep Ter Weel heeft als voordeel dat er meer mensen meekunnen, namelijk maximaal negen personen. De bus is ook geschikt voor rolstoelen en bij alle ritten is een gediplomeerde EHBO-begeleider aanwezig. De ‘spelregels’ veranderen niet. Dus bij meer dan negen aanmeldingen gaat het roulatiesysteem werken. Wie niet mee kan op het ene reisje, dus geen bevestiging tot deelname heeft ontvangen, staat bovenaan de lijst voor het volgende reisje.

De reisjes worden wel op een andere dag georganiseerd en dat zal best even wennen zijn. De dinsdagmiddag verandert in vrijdagmiddag.

De deelnemers worden thuis opgehaald en daar ook weer teruggebracht. Er wordt een bijdrage in de kosten gevraagd om een deel van de vervoerskosten te dekken. De hoogte van de bijdrage is afhankelijk van de bestemming. De kosten voor koffie/thee en eventuele entreekosten voor bijvoorbeeld musea zijn ook voor eigen rekening. Deelnemers die in het bezit zijn van een gehandicaptenparkeerkaart (categorie passagier) worden gevraagd deze mee te nemen.

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden voor onderstaande reisjes vanuit Wolphaartsdijk/Oud-Sabbinge dan kunt u tussen 09.30 uur en 12.30 uur contact opnemen met het Vrijwilligerspunt Goes via telefoonnummer: 0113-277122 of via e-mailadres: info@vrijwilligerspuntgoes.nl.

Voor de eerste helft van 2020 zijn vanuit Wolphaartsdijk en Oud-Sabbinge de volgende reisjes gepland:

24 januari       Rondje Boulevard Vlissingen             bijdrage € 10,00

  6 maart         Rondrit Brabantse Wal                      bijdrage € 10,00

17 april           Bloesemrit Zak van Zuid-Beveland   bijdrage €   5,00

 5 juni              Rondrit Schouwen-Duiveland met

                        bezoek aan Zierikzee                         bijdrage € 10,00        

Wij hopen dat de busreisjes ook in 2020 weer een succes worden.  

Sjaan Huissoon.  

                                                                           

                                                                                                                    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.